BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Csapatkataszter / ETO FC Győr

ETO FC Győr

Győr évtizedek óta a magyar női labdarúgás erős végvára – a Győri Patent Ciklámen SE már 1993-ban az NB I-ben szerepelt, a Győri Dózsa pedig 2009-ben kupadöntős, egy évvel később bajnoki bronzérmes volt.

Az ETO – alkalmasint van, aki nem tudja, hogy a három betű az „Egyetértés Torna Osztály” rövidítése – az új évezred hajnalán, a 2000-2001-es szezonban indított először női labdarúgó-csapatot. A város legpatinásabb klubjának nem a "semmiből" lettek női futballistái, a csapat az NB II-es Mottó FC-Győr örökébe lépve alakult meg – az első években még sárga-kék volt az ETO színe. Abban, hogy lett, illetve, hogy van Győrben minőségi női futball, mindenkinél nagyobb szerepe van Juhász Anitának, aki játékosként, edzőként, majd vezetőként is sokat tett az ETO-ért. Annak ellenére azonban, hogy olyan remek játékosok is viselték a klub mezét, mint Stieber Mónika, Szvorda Melinda, Jakab Réka, Pintér Éva, Szórádi Nikolett, Sipos Lilla, vagy Vágó Fanny, az igazi siker a kétezer tízes évek második feléig váratott magára.

A Horváth Tamás által dirigált, elsősorban a győri, vagy Győr környéki, illetve a Fehér Miklós Akadémiára rekrutált, nagyon fiatal játékosokra – mint Fél Alexandra és Patrícia, Németh Loretta, Süle Dóra, Fleck Nikolett, Öreg Cintia – épülő ETO 2015-ben kiharcolta az (újbóli) élvonalba jutást. Sőt, annak ellenére, hogy az anyaklub csődje miatt nem sokkal a rajt előtt még az is kérdéses volt, indulhat-e az NB I-ben, egyből a felsőházba jutott – a végjátékban azonban elveszítette a Viktória FC elleni bronzpárbajt.

2016 nyarán, az Erdélyből igazolt kvartettel, Szőke-Nagy Krisztinával, Gődér Brigittával, Sárosi Csillával és Dénes Dorkával, valamint a szlovák válogatott Dominika Dikanovával tovább erősödött az ETO FC Győr, amely a 2016-2017-es bajnoki évben története legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a döntőbe jutott a Förch Női Magyar Kupában – a szezonban egyébként szintén ezüstérmes lett az NB I-es csapatok téli terembajnokságában, és negyedik lett a Jet-Sol Ligában.

2017 nyarán, az új szezon előtt minőségi légiósok érkeztek a csapatba (közülük Aline Reis, a brazil válogatott, olimpiai 4. helyezett kapus nemzetközi klasszis, de ismert név a portugál Adriana Rodrigues és az argentin Paula Ugarte is), és visszatért Győrbe Sípos Lilla is.

Az ETO az erősítéseknek, és a csapatnyi korosztályos válogatott fiatalnak köszönhetően minden korábbinál jobban szerepelt az őszi szezonban, a Ferencváros mögött a Jet-Sol Liga tabellájának 2. helyén telelt. Bár a tengerentúli játékosok tavasszal már nem erősítik a csapatot, az ETO célkitűzése nem változott: új „klubcsúcsot” felállítani, minden korábbinál jobban szerepelni a magyar bajnokság élvonalában.

Az ETO FC Győr női nagypályás csapatai

Felnőtt női csapat (Jet-Sol Liga)

U19-es csapat (U19, Kiemelt csoport)

U16-os csapat (U16, Kiemelt csoport)

U14-es csapat (Veszprém megyei, regionális bajnokság)

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Ferencváros

A Hevesi Tamás által alapított Belvárosi Női Labdarúgó Clubnak (BNLC) köszönhetően, a Ferencváros név már ...

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.