BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként

Ferencváros

A Hevesi Tamás által alapított Belvárosi Női Labdarúgó Clubnak (BNLC) köszönhetően, a Ferencváros név már 2005-ben megjelent a magyar női futballban, de az FTC Zrt. csak 2011-ben indított először női labdarúgó-csapatot – a klub akkor még csak utánpótlás játékosokkal rendelkezett, és az ifjúsági (U17) bajnokságban szerepelt.

Érdekesség, hogy az „alapítók” között ott volt a jelenlegi keretből például a csapatkapitány, Bognár Enikő, a kapus, Samu Anna, Fenyvesi Evelin és Horváth Zsófia is.

Egy évvel később már az NB II-t nyerte meg a kezdetektől Dörnyei Balázs által irányított Fradi, majd következtek a sikerek: 2014-ben az élvonal bronzérmese és a MOL Női Magyar Kupa döntőse lett a csapat.

Ezek a remek eredmények ma már csalódást jelentenének a klubnak és a szurkolóknak: a zöld-fehér lányok a 2014-2015-ös, és a 2015-2016-os szezonban is dupláztak, megnyerték a Jet-Sol Ligát és a Förch Női Magyar Kupát is, a 2016-2017-es idényben pedig a Förch Női Magyar Kupa harmadszori megnyerése mellé bajnoki ezüstérmet szerzett a Fradi.

A Ferencváros ma nem csak az utóbbi néhány év legeredményesebb, de a legbiztosabb háttérrel rendelkező női csapata is. A Kubatov Gábor vezette FTC igazán szívén viseli a női csapat sorsát: 2016-ban a lányok saját létesítményt kaptak, a kőbányai Kocsis Sándor Sportközpontot, és annak érdekében, hogy minél eredményesebben vegyék fel a harcot a nemzetközi mezőnnyel, külföldi játékosokkal is erősíthettek.

Közülük, a korábbi években a brazil Giovanna, a 2018 februárjában a csapathoz visszatérő bosnyák Amela Krso, az U20-as vb-ezüstérmes nigériai Ebere Orji, a varázslatos technikai képzettséggel megáldott szerb Jelena Csankovics, és mindenekelőtt a ghánai Lizzy Addo számított igazi erősségnek. Kiemelkedő tudású a jelenlegi ötösfogat is: az észt Inna Zlidnis, a bosnyák Marija Alekszics, a montenegrói Szladjana Bulatovics, a szerb Allegra Poljak, valamint a már említett Amela Krso.

A Ferencváros női nagypályás csapatai

Felnőtt női csapat (Jet-Sol Liga)

U19-es csapat (U19, Kiemelt csoport)

U16-os csapat (U16, Kiemelt csoport)

U14-es csapat (BLSZ, regionális bajnokság)

 

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Astra Hungary FC

Az Astra HFC alapítási éve hivatalos 2011, mint ahogy az is egyértelmű, hogy az akkor ...

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.