BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / A Simple Női Liga hírei / JSL D1: Előny a címvédőnél, az MTK nyerte meg az első meccset
Csányi Diána "igazi 10-es" volt a bajnoki döntő első felvonásában (Fotó: Sajó Dóra)

JSL D1: Előny a címvédőnél, az MTK nyerte meg az első meccset

A Jet-Sol Liga bajnoki szakaszában a Ferencváros éppen másfélszer annyi pontot szerzett, mint az MTK Hungária, de talán nem csak ez volt az oka, hogy a döntő előtt a zöld-fehérek számítottak favoritnak. Talán még azt sem túlzás állítani, az MTK játékosain sem érződött az az elszántság, amelyet egy évvel ezelőtt lépten-nyomon tapasztaltunk – persze, mindez csak a párharc első mérkőzésének kezdetéig igaz.

Még akkor is, ha a címvédő számára katasztrofálisan indult a meccs. A 3. percben Szladja Bulatovics kihasználta Szőcs Réka és Turányi Lilla hibáját (a „történeti hűséghez” tartozik, hogy a kapus a folytatásban Csányi Dia mellett csapata legjobbja lett) és a góllal vezetést szerzett a Ferencváros.

A labdarúgás semmihez sem hasonlítható dramaturgiájához tartozik, hogy a hátrányba került MTK-nak kifejezetten jót tett a bekapott gól. A játékosok teher nélkül, de „mérgesen”, elszántan, és ami legalább ennyire fontos fegyelmezetten, a Ferencváros ellen már többször bevált taktikai elemeit betartva játszottak. Csányi Diánának és Nagy Lillának is „ezer százalékos” helyzete volt az első félidőben (miközben a másik oldalon Poljak, majd Bulatovics is gólt szerezhetett volna), de ezek még kimaradtak, az MTK a szünet után kerekedett hibás taktikával, elképzelés, kreativitás nélkül, rosszul játszó ellenfele fölé.

A második félidő elején az akár a „meccs MVP-jének” is megválasztható Csányi Diána tökéletesen precíz lövésével egyenlített az MTK, majd a hajrához érve – amikor alkalmasint sokan elkönyvelték már, hogy 11-esek döntik el az első mérkőzést – a leshatárról induló Mátyás Noémi tulajdonképpen győztes gólt szerzett. A hátrányba került Ferencváros, ha némiképp tanácstalanul is, de ment az egyenlítésért, ám a meccs negyedik gólját is az MTK, Csányi Diána lőtte, beállítva a 3-1-es végeredményt.

A döntő második összecsapását, amely a szabályok szerint akár a „döntő döntője” is lehet, egy hét múlva, május 24-én az Új Hidegkuti Nándor Stadionban játssza a két csapat. Előny az MTK-nál, de alkalmasint még most sem könnyű kijelenteni, hogy az MTK Hungária az aranyérem favoritja.

Az viszont tény, a Jet-Sol Liga bajnoki döntőinek történetében, még soha nem került sor harmadik mérkőzésre…

Ferencváros – MTK Hungária FC 1-3 (1-0)

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

A hajrához értünk az utánpótlás bajnokságokban

Az országos utánpótlás bajnokságok hajrájának közeledtével, érdemes szétnézni, ki hogy áll, kik lehetnek a befutók. ...

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.