BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Országos bajnokságok / Jet-Sol Liga / A Jet-Sol Liga 2017-2018-as szezonja

A Jet-Sol Liga 2017-2018-as szezonja

A Jet-Sol Liga 2017-2018-as szezonjában – ahogy ezt a korábbi években már megszoktuk – 8 csapat indult harcba, a minél jobb bajnoki helyezésért.

A mezőny a bajnokság alapszakaszában két teljes kört, 14 fordulót játszik, ezt követi a rájátszás újabb két köre, de, immár csak 6-6 mérkőzéssel. Az alapszakaszt követően, a legjobb helyezést elérő négy csapat kerül a Felsőházba, míg a tabella 5-8. helyezettje az Alsóházban küzd tovább.

A bajnoki szakasz 20 (14+6) fordulójában megszerzett pontok alapján kialakult sorrend dönt arról, mely csapat játszhatja a bajnoki döntőt (a bajnoki szakasz első és második helyezettjének párviadalát), kik küzdhetnek (a tabella 3. és 4. helyezettjének csatájában) a bronzéremért, illetve az 5. helyért, valamint a direkt kiesés elkerüléséért.

A helyosztók – miként a bajnoki döntő is – valamely csapat második győzelméig tartanak. Az egyes mérkőzések nem zárulhatnak döntetlennel, amennyiben a rendes játékidő 90 perce nem hoz döntést, 11-es párbajra, „szétlövésre” kerül sor.

A bajnoki döntő győztese, Magyarország bajnokcsapata indulhat az UEFA Női Bajnokok Ligájában.

A 7. helyért folyó helyosztó vesztese – a bajnokság 8. helyezettje – kiesik az NB II-be, míg a párbaj győztese, az élvonal 7. helyezettje, a Jet-Sol Liga-tagságának megőrzéséért, osztályozót vív az NB II második helyezettjével. Az osztályozó kétmérkőzéses, a hagyományos kupaszabályok döntenek a győztesről.

IDE kattintva érhető el a bajnokság az MLSZ adatbankjában. A látogatónak itt már csak az aktuális forduló számát kell beállítania.

A Jet-Sol Liga 2017-2018-as szezonjának csapatai:
Astra Hungary FC
Diósgyőri VTK
ETO FC Győr
Ferencváros
Haladás-Viktória FC
Kóka-Ferencváros Női Labdarúgó Akadémia
MTK Hungária FC
Újpest FC

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.