BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Országos bajnokságok / Förch Női Magyar Kupa / A Förch Női Magyar Kupa 2017-2018-as szezonja

A Förch Női Magyar Kupa 2017-2018-as szezonja

A Förch Női Magyar Kupában a két NB-s bajnoki osztály, az élvonal, valamint a másodosztály csapatai számára kötelező az indulás – de, benevezhet bármely sportszervezet felnőtt, nagypályás női csapata.

Az első fordulóban a benevezett nem NB I-es csapatok lépnek pályára, amennyiben azonban ezek száma több mint 16, selejtezőre is szükség van. A Jet-Sol Liga nyolc sportszervezete kiemelt a Förch Női Magyar Kupában – ezek a csapatok csak a 2. fordulóban, a legjobb tizenhat között csatlakoznak a küzdelemhez.

A kupasorozatban, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A pályaválasztó minden esetben az alacsonyabb osztályú csapat – ha, van ilyen. A Förch Női Magyar Kupa 2017-2018-as kiírásában, amennyiben a rendes játékidő döntetlenre végződik, az alacsonyabb osztályú csapat továbbjut. Amennyiben viszont a csapatok azonos bajnoki osztályban szerepelnek, a továbbjutásról 11-es párbaj dönt.

A kupasorozat döntőjét – a női labdarúgást támogató M4 sportcsatorna és a Magyar Labdarúgó-szövetség szerződésének köszönhetően – a sporttelevízió élőben közvetíti. A fináléra, hagyományosan, a férfi Amatőr-kupa döntőjével együtt kerül sor, úgy, hogy a program főeseménye a női kupadöntő.

A Női Magyar Kupa, a főtámogató Förch Kft-nek köszönhetően, pénzdíjas, az összdíjazás 8 millió forint. A győztes jutalma 4 millió forint, a döntő vesztese 2, a két elődöntős 1-1 millió forinttal lesz gazdagabb.

A Förch Női Magyar Kupa 1. (16 csapat + 8 erőnyerő), 2. (legjobb 16), 3. (negyeddöntő), 4. (elődöntő) fordulója elérhető az MLSZ adatbankjában.  

A Förch Női Magyar Kupa 2017-2018-as szezonjában indult csapatok:

Nem NB-s sportszervezet
Metis NFC

NB II
Airnergy FC
Balatonfüred FC
Eger SE
Kelen SC
Kőbányáért FNLA
Monori SE
Nyíregyháza Spartacus FC
Nyírség NSC
Pécsi MFC-Kereszteslovagok
SC Sopron
St. Mihály FC
Videoton FC
Ziccer NLE (Nagykanizsa)
Zalaegerszegi TE FC

Jet-Sol Liga
Astra HFC
Diósgyőri VTK
ETO FC Győr
Ferencváros
Haladás-Viktória FC
Kóka Ferencváros Női Labdarúgó Akadémia
MTK Hungária FC
Újpest FC

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.