BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Válogatottaink / Hírek / Válogatottaink a második kalapban várják a sorsolást
A view of the draw pots during the 2017/18 UEFA European Women's Under-17 Championship - Qualifying Round Draw

Válogatottaink a második kalapban várják a sorsolást

Tegnapi posztunkban beszámoltunk róla, ezúttal is örömmel említjük, milyen előkelő helyen várja az elitkör november 24-i sorsolását a két korosztályos női utánpótlás válogatott. Ám érdemes a horizonton még tovább tekinteni, az ősszel kezdődő sorozatokra, amelyek selejtező mini-tornáinak csoportbeosztását szintén aznap – amely egyébként a magyar-ukrán vb-selejtező napja is – kerül sor.

Nézzük a fiatalabb korosztályt, jó hír, hogy Schumi Dorottya csapata, az utóbbi évek jó eredményeinek köszönhetően, stabilan a második kalapban van (Európa 16. legjobb koefficiensével rendelkezünk), így az U17-esek csak egy, „papíron erősebb” csapatot kapnak ellenfélül.
Összesen 47 ország rajtol, ebből 44 vesz részt a selejtezőben – Spanyolország, valamint Németország csak az elitkörben csatlakozik, Bulgária pedig a nagydöntő házigazdájaként, 2019 nyaráig „szabadkártyát” kapott.
Logikus, hogy az UEFA a selejtezőben résztvevő 44 csapatot 11 négyes csoportba sorolja, ahonnan 2-2 jut tovább, csatlakozva a spanyol-német duóhoz. A bibi viszont az, hogy az európai szövetség honlapjának írása szerint a legjobb két harmadik is továbbjut a selejtezőből Spanyolország és Franciaország (?) mellé – így viszont, bevallom férfiasan, nem értem a lebonyolítás matematikai logikáját. Szinte biztos, egyszerűen csak hibázott az uefa.com cikkírója.
Persze, igaz az is, az utóbbi években számunkra „tökmindegy”, mi a harmadikak sorsa a selejtezőben…
Az UEFA kiemelési listája, a november 24-i sorsolás előtt:
A-kalap: Anglia, Norvégia, Franciaország, Olaszország, Írország, Svájc, Hollandia, Ausztria, Csehország, Skócia, Belgium.
B-kalap: Dánia, Svédország, Izland, Finnország, Lengyelország, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Szerbia, Görögország, Portugália, Fehéroroszország.
C-kalap: Szlovénia, Észak-Írország, Törökország, Wales, Románia, Szlovákia, Ukrajna, Bosznia és Hercegovina, Horvátország, Azerbajdzsán, Lettország.
D-kalap: Macedónia, Feröer-szigetek, Montenegró, Izrael, Észtország, Kazahsztán, Litvánia, Moldova, Grúzia, Andorra, Albánia.

Az U19-eseknél is a második kalapban lesz a magyar válogatott. Rekordlétszám nevezett, 48 csapat várja a mini-torna sorsolását. (51 ország indul, Franciaország címvédőként az elitkörben kapcsolódik be, Skócia a házigazdaként várja a 2019 nyári nagydöntőt.)
A 12 csoportból az első és második helyezettek (24), valamint a legjobb három harmadik (3) lesz a franciák mellett az elitkör résztvevője.
Az U19-es korosztály kiemelési listája:
A-kalap: Hollandia, Németország, Svédország, Norvégia, Anglia, Svájc, Belgium, Írország, Dánia, Finnország, Olaszország, Oroszország.
B-kalap: Ausztria, Csehország, Portugália, Lengyelország, Észak-Írország, Szerbia, Izland, Törökország, Ukrajna, MAGYARORSZÁG, Szlovénia, Szlovákia.
C-kalap: Románia, Fehéroroszország, Horvátország, Azerbajdzsán, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Izrael, Wales, Moldova, Feröer-szigetek, Montenegró, Észtország.
D-kalap: Macedónia, Bulgária, Albánia, Ciprus, Málta, Grúzia, Litvánia, Kazahsztán, Lettország, Örményország, Liechtenstein, Koszovó.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Finnországba utazik az U16-os válogatott

Az UEFA azzal is segíti a tagországok leány U17-es válogatottak minél sikeresebb szereplését az Európa-bajnoki ...

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.