BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Hírek a nemzetközi női labdarúgásból / Megszűnt a marosvásárhelyi ASA
A marosvásárhelyi lányok nem egész két éve, még kupagyőztesek voltak

Megszűnt a marosvásárhelyi ASA

Rossz híreket kaptunk az erdélyi női futball zászlóshajójáról, a marosvásárhelyi ASA-ról. A hajdanán katonacsapatként, illetve Bölöni László klubjaként híressé vált piros-kékek a 2010-es években, a kolozsvári Olimpia mögött a román női labdarúgás második számú alakulatának számítottak – de, 2016-ban Vajdahunyadon például megnyerték az országos kupát.

Székes Károly csapatában számos magyar, illetve Magyarországon is jól ismert játékos – Sinka Zsuzsanna és Mónika, Gődér Brigitta, Sárosi Csilla, Dénes Dorka, Jahn Klaudia, Kopácsi Barbara, Tóth Angelika, Bianca Sandu, Csiszár Henrietta, Zágor Bernadett, Herczeg Andrea, Barabási Kinga, Andreea Părăluță, Ana Maria Gorea – futballozott, de az utóbbi másfél, két év már kínszenvedés volt a lányoknak is.

Az ASA női csapatát maga alá temette a marosvásárhelyi férfi labdarúgás válsága, a patinás egyesület pénzügyi csődje, majd 2018 januárjában, megszűnése. A női szakág – bár a nehézségek, szinte csapatnyi játékos távozása ellenére még mindig a negyedik helyen „telel” az élvonalbeli román bajnokságban – is kénytelen volt bedobni a törülközőt, a lányok átigazoltak a másik marosvásárhelyi klubba, a másodosztályban egyelőre pont nélkül, utolsó helyen álló Ladiesbe.

Nem lesz könnyű visszakapaszkodni a legjobbak közé.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

A Real Madrid komoly lemaradásban van

A Real Madrid hazai szurkolótáborát összefogó és kiszolgáló Penamadridista.hu internetes oldal remek cikket írt a ...

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.