BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Országos bajnokságok / NB II / Az NB II 2017-2018-as szezonja

Az NB II 2017-2018-as szezonja

Női futballunkban „különleges” bajnokság az NB II. Minden évben vannak „újoncok”, hiszen ebbe a bajnoki osztályba bármely csapat benevezhet, ugyanakkor itt vannak azok is, akik az elitet célozzák – egy, vagy két alakulat pedig a következő szezontól a legjobbak vetélytársa lesz.

A 2017-2018-as szezonban 14 csapat kezdett bele a pontvadászatba – két csoportban, inkább „áldozataként”, mint köszönhetően annak, hogy három olyan klub, amely érvényes nevezést adott be, végül visszalépett.

A Keleti- és a Nyugati csoportba is 7-7 csapat került, amelyek a versenykiírás szerint – 21 fordulóban 18-18 mérkőzést vívva – három teljes kört játszanak. (A harmadik kör mérkőzésein ugyanazok a csapatok a pályaválasztók, amelyek az első körben, az 1-7. fordulóban.)

A 21 forduló során kialakult sorrend alapján, a Keleti- és a Nyugati csoport legjobbja, kétmérkőzéses, kuparendszerű párbajt vív az NB II bajnoki címéért, és a direkt feljutásért. A párviadal után a vesztesnek is marad még esélye a feljutásra, a Jet-Sol Liga-tagság megszerzése érdekében, ugyanilyen rendszerű, kétmeccses osztályozót játszik a Jet-Sol Liga (NB I) 7. helyezettjével.

Az MLSZ adatbankjában, IDE kattintva érhető el a Keleti csoport, IDE kattintva pedig a Nyugati csoport tabellája. A látogatónak itt már csak az aktuális forduló számát kell beállítania.

Az NB II Keleti csoportjának csapatai a 2017-2018-as szezonban:
Airnergy FC
Eger SE
Kelen SC
Monori SE
Nyíregyháza Spartacus FC
Nyírség NSC
St. Mihály FC (Szeged)

Az NB II Nyugati csoportjának csapatai a 2017-2018-as szezonban:
Balatonfüredi FC
Kőbányáért FNLA
Pécsi MFC-Kereszteslovagok
SC Sopron
Ziccer Női Labdarúgó SE (Nagykanizsa)
ZTE FC
Videoton FC

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.