BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Válogatottaink / Hírek / A Nemzeti Női Labdarúgó Akadémia létrehozását tervezi az MLSZ

A Nemzeti Női Labdarúgó Akadémia létrehozását tervezi az MLSZ

A magyar női labdarúgás fejlesztési stratégiájának alapját adó, „77 pontos” programban leírtak szerint, szövetségi akadémia (Nemzeti Női Labdarúgó Akadémia) létrehozásával is segítené az MLSZ a szakág nemzetközi versenyképességének javítását, minőségi utánpótlás-képzését.
A női szakág vezetői hétfőn, a szövetség székházában tájékoztatták a Jet-Sol Liga klubjainak képviselőit a Nemzeti Női Labdarúgó Akadémiával kapcsolatos elképzeléseikről. A Sankt Pöltenben működő osztrák szövetségi akadémia mintájára létrehozandó, bentlakásos képzési centrum abban feltétlenül eltér majd a klubokhoz kötött „fiú akadémiáktól” (amelyek közül a Fehér Miklós Akadémián például 18 lány is tanul), hogy a hallgatók továbbra is eredeti sportszervezeteik játékosai lesznek, pénteken már klubcsapatukkal tréningeznek, és ott is játsszák bajnoki mérkőzéseiket. Az viszont „közös” a hagyományos akadémiákkal, hogy a képzés az U19-U15-ös korosztályra fókuszál.
A szövetség (és a női szakág) azt várja az Nemzeti Női Labdarúgó Akadémiától, hogy a korosztály legtehetségesebb játékosai olyan sportszakmai, egészségügyi, rehabilitációs, táplálkozástudományi, a mentális fejlesztést segítő, és egyéb háttérrel dolgozhassanak, amely évek óta biztosítják a korosztályos válogatottaink nemzetközi sikerességét is.
A Nemzeti Női Labdarúgó Akadémia létrehozása egyedi segítséget nyújthat azoknak a kiemelkedően tehetséges játékosoknak is, akik „egykék” a klubjukban, fontos lehet a lehetőség az olyan országrészen élőknek, ahol nincs minőségi női futball, és a játékosnak az előrelépéshez „véglegesen” el kellene költöznie otthonról, mint ahogy a „kis klubok” (legyenek azok akár a férfi szakágban „nagy klubok”) számára is rengeteg előnyt kínál játékosai megtartásához.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Finnországba utazik az U16-os válogatott

Az UEFA azzal is segíti a tagországok leány U17-es válogatottak minél sikeresebb szereplését az Európa-bajnoki ...

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.