BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Hírek a nemzetközi női labdarúgásból / Lyon rendezi majd a 2019-es világbajnokság döntőjét
A trófeát egyelőre az Egyesült Államok válogatottja "őrzi" (Fotó: FIFA)

Lyon rendezi majd a 2019-es világbajnokság döntőjét

A FIFA közzétette a 2019-es, franciaországi női labdarúgó világbajnokság nagydöntőjének menetrendjét. Bár az ország biztonsági helyzete ma már fényévekre van a húsz évvel ezelőttitől, amikor legutóbb világbajnokságon jártam a galloknál, azt gondolom, arról azért nincs szó, hogy ne lenne érdemes akár turisztikai célpontnak is választani a helyszíneket, összekötni a meccsnézést a nyaralással.
2019. június 7-én, Párizsban, a Parcban játsszák majd a nyitómeccset – az egyik résztvevő alkalmasint a házigazda lesz. Ezzel együtt, Párizs korántsem főszereplő – kapott ugyan öt (!) csoportmeccsen, de a kieséses szakaszban már csak két mérkőzés jut a fővárosnak.
Összesen kilenc város (Valenciennes, Le Havre, Reims, Rennes, Lyon, Grenoble, Nizza, Montpellier és a már említett Párizs) rendezhet meccset. Lyon (pontosabban a várostól kicsit keletre, Décines-Charpieu-ben fekvő) Stade de Lyon kapta a legrangosabb meccseket: a két elődöntőt, valamint a július 7-i döntőt.
Franciaország egyébként idén is rendez egy rangos női futball eseményt, az U20-as világbajnokságot. Az augusztusi viadalnak mindössze négy (!) kicsi stadion (a helyszínek: Vannes, Concarneau, Dinan-Léhon, és a festői Saint-Malo) ad otthont. Egyik befogadóképessége sem nagyobb, mint tízezres.
AZ U20-as világbajnokság nagydöntőjébe öt európai (Franciaország, Németország, Hollandia, Spanyolország és Anglia), három ázsiai (Japán, a Koreai NDK és Kína), két afrikai (Nigéria és Ghána), két dél-amerikai (Brazília és Paraguay), egy óceániai (Új-Zéland) és három Észak-amerikai (Egyesült Államok, Mexikó és Haiti) jutott be.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

A Real Madrid komoly lemaradásban van

A Real Madrid hazai szurkolótáborát összefogó és kiszolgáló Penamadridista.hu internetes oldal remek cikket írt a ...

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.