BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / A Simple Női Liga hírei / JSL R4: Az MTK legyőzte a Ferencvárost!
Két nappal a kupadöntő után, nem bírt a Ferencváros az MTK-val

JSL R4: Az MTK legyőzte a Ferencvárost!

Az ezerszer ismételt axióma szerint, a futball nem ismeri a "ha" szócskát, teljesen felesleges azon rágódni, mi történhetett volna másként. Azt sem tudjuk meg soha, mi történt volna a felsőházi rájátszás 4. fordulójában, ha a Ferencváros nem játszik két nappal az MTK elleni találkozó előtt kupadöntőt.

Mindenesetre, Dörnyei Balázs azt tette, amit az edzők döntő többsége tett volna, ha az ő helyében van: pihentette, óvta a kulcsjátékosait, Fenyvesi Evelint, Szabó Viktóriát és Szladjana Bulatovicsot is a kispadra ültette. Az MTK Hungária élni tudott a lehetőséggel, Demeter Réka révén a rangadó legelején szép gólt rúgott, és miután a Ferencváros – a bajnokság során mindössze második alkalommal – nem tudott gólt szerezni, a kék-fehérek megnyerték a meccset és fél lábbal már beléptek a bajnoki döntő kapuján.

MTK Hungária FC – Ferencváros 1-0 (1-0)

A Diósgyőr és az ETO a budapesti mérkőzés eredménye ismeretében lépett pályára, azaz mindkét csapat tudta, igazából csak akkor van esélye a bajnoki döntőre, ha nyerni tud. Tulajdonképpen bátran, támadó szellemben is játszott mindkét csapat – ennek ellenére, egészen a 85. percig nem született gól, akkor Olivera Markovics, a Jet-Sol Liga legjobb formában levő támadója betalált. A DVTK azonban mégsem tudott nyerni, mert a 92. percben, egy szöglet nyomán Kardos Emese fejesét még védte Szőke-Nagy Krisztina, a kipattanót azonban Süle Dóra a hálóba kotorta.

DVTK – ETO FC Győr 1-1 (0-0)

Az Alsóházban a Haladás-Viktória FC folytatta jó szereplését, a zöld-fehérek – a Haliban eddigi legjobb meccsét játszó Öreg Cintia mesterhármasával – 3-0-ra győztek a Szusza Ferenc Stadionban, az Újpest ellen. Érdekes kérdés, mennyire volt ezúttal elégedetlen a vesztes csapat: az újpestieknek ugyanis nagyjából fél éve, október óta, ez volt a legszűkebb veresége…

Újpest FC  Haladás-Viktória FC 0-3 (0-2)

Ahogy arra, a korábbi fordulók kapcsán már utaltunk, igazán "kétarcu" csapat a Kóka-FNLA! Mindenesetre, a kókai fiatalok ezúttal a szebbik arcukat mutatták, és magabiztosan, 3–0-ra nyertek az alig valami ellenállást kifejtő Astra HFC ellen. A hazai csapatban a télen éppen az Astrától érkezett Fogl Katalin duplázott, a harmadik gólt pedig Králik Fanni lőtte.

Kóka-FNLA – Astra HFC 3-0 (2-0)

 

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Podcast próba

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.