BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Hírek a nemzetközi női labdarúgásból / Steffi Jonest felmentette a DFB

Steffi Jonest felmentette a DFB

Nem Steffi Jones vezeti majd a Frauen Nationalelfet a franciaországi világbajnokságon! Megtörtént, ami a német női futballban még soha nem fordult elő és a férfi válogatottjuk esetében is ritka, mint a fehér holló (emlékeim szerint ott sem volt példa arra, hogy futó szerződést bontsanak fel): a DFB leváltotta a válogatottat irányító Steffi Jonest.

A Silvia Neid örökébe lépett szakember kinevezésekor sokan felvetették, nagy bátorság az edzőként szinte teljesen rutintalan, játékosként persze pazar Jones megbízása, miután 2007-es visszavonulása után inkább vezetőként, menedzserként volt sikeres. Edzői diplomát (is) szerzett ugyan a híres kölni egyetemen, de sikereket főként a 2011-es világbajnokság szervező bizottságának elnökeként ért el. 2015-től nyarától a riói olimpiai aranyig, már bejelentett utódként, egy évet dolgozott Neid pályaedzőjeként – érdekes volna tudni, mi derült ki a karizmájáról, a tudásáról abban a periódusban.

Önállóan ugyanis nem tudott sikeres lenni, az Eb-fiaskó, az Izland elleni hazai vereség a vb-selejtezőn, idén márciusban pedig a SheBelieves Cup azt mutatta, valami nem, vagy nem jól működik. Jonesszal, egy olyan csapat élén, amelynél már az elődöntő is kudarc, nincs remény a sikeres világbajnoki szereplésre.

A DFB elnöksége, a nemzeti válogatott csapatokat felügyelő sportigazgató, Oliver Bierhoff előterjesztésére, felmentette a szövetségi edzőnőt. Bierhoff azt mondta, a sikertelen Eb után Jones másodszor is megkapta a bizalmat, de a legutóbbi hónapok eseményeinek elemzése arra vezetett, változtatni kell.

Steffi Jones utóda sem kevésbé nagy név a futball világában (csak épp a másik szakágban): a korábban az U21-es fiúkkal sikereket elérő egykori hamburgi „torony”, Horst Hrubesch dirigálja majd Marozsánékat az áprilisi világbajnoki selejtezőkön. Segítője Ulrike Ballweg, az U23-as női válogatottat is vezető, korábban (2005-2016-ig!) Silvia Neiddel is együtt dolgozó edző lesz – abban biztosak vagyok, hogy Hrubescht hamarosan edzőnő követi a csapat élén, azt viszont szinte kizártnak tartom, hogy Ballweg.

Esetleg Maren Meinert? Vagy Inka Grings?

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

A Real Madrid komoly lemaradásban van

A Real Madrid hazai szurkolótáborát összefogó és kiszolgáló Penamadridista.hu internetes oldal remek cikket írt a ...

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.