BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / A hazai utánpótlás / Nem csapatnyi, keretnyi U17-es az NB I-ben
Plóner Szandra nyáron Zalaegerszegről igazolt Győrbe, most pedig a Ferencváros ellen debütált az NB I-ben

Nem csapatnyi, keretnyi U17-es az NB I-ben

A tavaszi szezon nyitányán újoncokat is avatott a Jet-Sol Liga – érdemes közülük a nagyon fiatalokra fókuszálni. Az élvonal négy, hétvégi mérkőzésén 16 (!) U17-es korosztályú kislány lépett pályára a női NB I-ben, alkalmasint az ő jelenlétük is mutatja, miért vagyunk oly büszkék a jelenlegi U17-es válogatottat adó korosztályra, miért bízunk sikeres jövőjükben.
A 2001, 2002, sőt 2003-as születésű játékosok közül a szombathelyi Fördős Trixi, és a győri Erdész Fanni alapembernek számít klubja első csapatában, ők már az előző bajnokságban is pályára léptek a Jet-Sol Ligában. Minden szempontból ide illik a nyár óta Ausztriában, Sankt Pöltenben játszó Nagy Vanessza is, aki vasárnap Splitben játszott az osztrák bajnokcsapatban, valamint Vachter Fanni, aki tavaly is a „felnőttben” rugdosta a gólokat, csak akkor a DVTK még nem az élvonalban szerepelt. (Tizenhat pályára lépett játékost említettünk, Vani a 17., de igazságtalan lenne megfeledkezni a szintén 2001-es, győri Gál Biankáról is, aki bokasérülése miatt hiányzott, valamint az ugyancsak 2001-es, augusztus 29-i, MTK-s Csolti Rékáról, aki ősszel esett át a tűzkeresztségen.)
Az ETO fiataljai közül Erdész Fanniról és Gál Biankáról már esett szó, de ide tartozik Bódai Viktória (2001. július 31.) és Horváth Cintia (2001. május 7.) is, akik nem voltak már újoncok, ősszel is kaptak lehetőséget Horváth Tamástól – várható, hogy a tavaszi szezonban még többször látjuk őket a Jet-Sol Ligában.
Sok NB I-es meccse volt már ősszel is a kókai különítménynek, Nagy Virágnak (2001. július 4.), Patkós Vikinek (2001. szeptember 15.), valamint Búzás Katának (2002. május 21.), Ott Eszternek (2002. január 29.), Papp Lucának (2002. április 24.) és Róth Rebekának (2002. május 14.). Hozzájuk kapcsolhatjuk a bajnokság első felében a Kókában látott, de februárban a Ferencvároshoz visszaigazolt Pusztai Sárát (2001. november 16.), aki Győrben már pályára is lépett régi-új csapatában.
Négy U17-es újoncot avattunk a Jet-Sol Liga 12. fordulójában. Közülük a „legöregebb”, az újpesti Lipkovics Gréta, ő 2001. május 25-én született. Az MTK Hungária szurkolói nagy örömmel fogadták a felnőtt csapatban Czellér Dorottyát (2002. május 28.), aki a nyár elején lesz majd csak 16 éves – de mégsem ő a liga legfiatalabb játékosa.
A győri Plóner Szandra október 31-én múlt el 15 éves, szombaton este még Szandi volt a rekorder, ám vasárnap rajta is túltett Nagy Fanni, a Diósgyőri VTK 2003. január 3-án született középpályása. 
Egyelőre Fanni a hazai női futball elitjének legfiatalabb „felnőttje” – de, szemernyi kétségünk sincs, hamarosan jönnek a még fiatalabb „gyémántok”.
Hál’ Istennek.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

A serdülőknél a Fradi és a St. Mihály is gólzáporral nyert

Három mérkőzést játszottak az országos utánpótlás bajnokságok Kiemelt csoportjaiban – ebből kettőn a Ferencváros lépett ...

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.