BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Válogatottaink / Hírek / Válogatottaink a második kalapban várják a sorsolást
A view of the draw pots during the 2017/18 UEFA European Women's Under-17 Championship - Qualifying Round Draw

Válogatottaink a második kalapban várják a sorsolást

Tegnapi posztunkban beszámoltunk róla, ezúttal is örömmel említjük, milyen előkelő helyen várja az elitkör november 24-i sorsolását a két korosztályos női utánpótlás válogatott. Ám érdemes a horizonton még tovább tekinteni, az ősszel kezdődő sorozatokra, amelyek selejtező mini-tornáinak csoportbeosztását szintén aznap – amely egyébként a magyar-ukrán vb-selejtező napja is – kerül sor.

Nézzük a fiatalabb korosztályt, jó hír, hogy Schumi Dorottya csapata, az utóbbi évek jó eredményeinek köszönhetően, stabilan a második kalapban van (Európa 16. legjobb koefficiensével rendelkezünk), így az U17-esek csak egy, „papíron erősebb” csapatot kapnak ellenfélül.
Összesen 47 ország rajtol, ebből 44 vesz részt a selejtezőben – Spanyolország, valamint Németország csak az elitkörben csatlakozik, Bulgária pedig a nagydöntő házigazdájaként, 2019 nyaráig „szabadkártyát” kapott.
Logikus, hogy az UEFA a selejtezőben résztvevő 44 csapatot 11 négyes csoportba sorolja, ahonnan 2-2 jut tovább, csatlakozva a spanyol-német duóhoz. A bibi viszont az, hogy az európai szövetség honlapjának írása szerint a legjobb két harmadik is továbbjut a selejtezőből Spanyolország és Franciaország (?) mellé – így viszont, bevallom férfiasan, nem értem a lebonyolítás matematikai logikáját. Szinte biztos, egyszerűen csak hibázott az uefa.com cikkírója.
Persze, igaz az is, az utóbbi években számunkra „tökmindegy”, mi a harmadikak sorsa a selejtezőben…
Az UEFA kiemelési listája, a november 24-i sorsolás előtt:
A-kalap: Anglia, Norvégia, Franciaország, Olaszország, Írország, Svájc, Hollandia, Ausztria, Csehország, Skócia, Belgium.
B-kalap: Dánia, Svédország, Izland, Finnország, Lengyelország, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Szerbia, Görögország, Portugália, Fehéroroszország.
C-kalap: Szlovénia, Észak-Írország, Törökország, Wales, Románia, Szlovákia, Ukrajna, Bosznia és Hercegovina, Horvátország, Azerbajdzsán, Lettország.
D-kalap: Macedónia, Feröer-szigetek, Montenegró, Izrael, Észtország, Kazahsztán, Litvánia, Moldova, Grúzia, Andorra, Albánia.

Az U19-eseknél is a második kalapban lesz a magyar válogatott. Rekordlétszám nevezett, 48 csapat várja a mini-torna sorsolását. (51 ország indul, Franciaország címvédőként az elitkörben kapcsolódik be, Skócia a házigazdaként várja a 2019 nyári nagydöntőt.)
A 12 csoportból az első és második helyezettek (24), valamint a legjobb három harmadik (3) lesz a franciák mellett az elitkör résztvevője.
Az U19-es korosztály kiemelési listája:
A-kalap: Hollandia, Németország, Svédország, Norvégia, Anglia, Svájc, Belgium, Írország, Dánia, Finnország, Olaszország, Oroszország.
B-kalap: Ausztria, Csehország, Portugália, Lengyelország, Észak-Írország, Szerbia, Izland, Törökország, Ukrajna, MAGYARORSZÁG, Szlovénia, Szlovákia.
C-kalap: Románia, Fehéroroszország, Horvátország, Azerbajdzsán, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Izrael, Wales, Moldova, Feröer-szigetek, Montenegró, Észtország.
D-kalap: Macedónia, Bulgária, Albánia, Ciprus, Málta, Grúzia, Litvánia, Kazahsztán, Lettország, Örményország, Liechtenstein, Koszovó.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Két kör után, tisztul a kép az UEFA Női Bajnokok Ligája selejtezőjében

Pénteken este, az ír Wrexford és az izlandi Thór Akureyri meccsének lefújása után, befejeződött az ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.