BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Hírek a nemzetközi női labdarúgásból / Ukrajna törökországi tornán készül a vb-selejtezőkre

Ukrajna törökországi tornán készül a vb-selejtezőkre

A nemzetközi női labdarúgás „specialitásai” közé tartozik, hogy február végén, illetve március elején, szinte valamennyi válogatott csapat nemzetközi felkészülési tornákon vesz részt. Idén öt ilyen torna lesz, amelyek között a mezőny erőssége állít fel sorrendet.

A legrangosabb az Egyesült Államokban rendezett SheBelieves Cup, amelyen a házigazda USWNT mellett a németek, a franciák és az angolok vesznek részt, a legpatinásabb pedig a portugáliai Algarve-kupa, amely lassan huszonöt éves múltra tekint vissza. A „bronzérmes” a Ciprus Kupa, ahová a mi csapatunk is utazik kedden, míg a negyedik, illetve ötödik helyen a horvátországi Isztria-kupa és a törökországi Alanya Gold City-kupa osztozik.

Az erősorrendtől függetlenül, a törökök is kitesznek magukért, 12 csapattal rendezik meg a tornát, és lesznek kifejezetten rangos vendégeik is, mint például Mexikó, Lengyelország és Románia, vagy akár a franciák B-válogatottja. Alanyába utazik majd a magyar válogatott vb-selejtezőbeli ellenfele, Ukrajna is. (A további résztvevők: Törökország, Kazahsztán, Észak-Írország, Jordánia, Koszovó, Lettország, és keresnek még egy vállalkozót.)

Volodimir Reva, az ukránok szövetségi kapitánya 22 játékost visz magával Törökországba, köztük természetesen a keret nagyjából negyven százalékát kitevő légiósokat.

Ukrajna kerete: Іrina Zvarics (Zarja-2005), Katyerina Szamszon (FK Rjazany), Irina Szanina (Zsitlobud-1) – kapusok. Irina Vasziljuk (Zsitlobud-2), Ljubov Smatko (FK Minszk), Natija Panculaja (Legenda-SVSzM), Darja Kravec (BIIK Kazygurt), Marijana Ivanisin (Medyk Konin), Nadija Havanszka (Zsitlobud-1), Olga Baszanszka (FK Rjazany), Anasztaszija Filenko (Gintra Universitetas) – védők. Tamila Himics (FK Minszk), Irina Kocsnyeva (Zsitlobud-1), Darja Apanascsenko (Zsitlobud-1), Ija Andruscsak (Zsitlobud-1), Vira Gyatyel (Zsitlobud-2), Julija Sevcsuk (Zsitlobud-1), Olga Ovdijcsuk (Zsitlobud-1), Veronika Andruhiv (Zsitlobud-2) – középpályások. Tatjana Kozirenko (Atasehir Beledyesi), Jana Kalinyina (Zsitlobud-2), Ganna Voronyina (Zsitlobud-1) – támadók.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

A Real Madrid komoly lemaradásban van

A Real Madrid hazai szurkolótáborát összefogó és kiszolgáló Penamadridista.hu internetes oldal remek cikket írt a ...

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.