BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Hírek a nemzetközi női labdarúgásból / Telt házat szeretne az UEFA a 2019-es, budapesti női BL-döntőn
A Groupama Aréna ad otthont az UEFA Női Bajnokok Ligája, 2019-es döntőjének

Telt házat szeretne az UEFA a 2019-es, budapesti női BL-döntőn

Hétfőtől szerdáig Budapesten tartott helyszíni szemlét az UEFA szervezőbizottsága, amely szeretné, ha a 2019-es női BL-döntőre megtelne a Groupama Aréna.
Az Európai Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága szeptemberben határozott arról, hogy 2019-ben a magyar fővárosban rendezik a női Bajnokok Ligája döntőjét. Hazánk korábban még soha nem adott otthont európai klubsorozat döntőjének (a Videoton 1985-ben oda-visszavágós rendszerben küzdött meg a Real Madriddal az UEFA-kupában). A testület döntése azért is rangos, mert a 2019-es finálé helyszínét kimondottan a női BL szempontjai szerint választották ki. A mérkőzést – hosszú idő után első alkalommal – nem a férfi döntővel azonos helyszínen rendezi a szervezet.

Az esemény előkészítése érdekében helyszíni szemlére érkezett Budapestre az UEFA küldöttsége, melynek tagjai a Groupama Aréna biztosította lehetőségek mellett a város, a közlekedés adottságait is elemezték. Mint Christina Neubrand projektvezető, illetve Claudio Cailá-Müller projektmenedzser is kiemelte, a következő időszakban rendszeresek lesznek a kétoldalú egyeztetések, annak érdekében, hogy az UEFA hazánkban teltházas női BL-döntőt rendezzen meg. (A stadioncsúcsot egyébként München tartja, ahol 2012-ban több mint ötvenezren követték a finálét, melyet Budapest a Groupama Aréna befogadóképessége miatt biztosan nem dönthet meg.)

A sorozat évről évre fejlődik, míg 2001-ben, az indulás pillanatában 33 ország 33 csapata vett részt az akkor még női UEFA-kupának nevezett sorozatban, addig a 2009-es arculatváltás óta ugrásszerűen növekszik a színvonal és ezzel párhuzamosan a nézettség is. 2017-ben 49 ország 61 csapata vett részt a női BL-sorozatban.

Az UEFA célja a szervezéssel összefüggésben, hogy Magyarországon – az eseménynek is köszönhetően – jelentősen fejlődjön a női labdarúgás, s ez az irány megegyezik az MLSZ stratégiai célkitűzésével is. Az év talán legrangosabb női labdarúgó-mérkőzésének magyarországi megrendezése, a szervezet reményei szerint, új híveket toboroz a női futballnak – írta az mlsz.hu.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Az Anderlecht szélnek ereszti bajnokcsapatát

Belgiumban az ország legpatinásabb futballklubja, az RSC Anderlecht (Dames) nyerte meg a női labdarúgó bajnokságot. ...

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.