BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Hírek a nemzetközi női labdarúgásból / Anna Signeul lehet a finnek megmentője
Anna Signeul honfitársát, Pia Sundhagét, valamint a német Sylvia Neidot tartja példaképének

Anna Signeul lehet a finnek megmentője

Holtidény van a női futballunkban, bár egyre jobban közeledünk a tavaszi rajthoz – még két hét, és folytatódik a Jet-Sol Liga. De, ha már pauza, érdemes a „csöndet” is kihasználni: egy olyan szakemberre felhívni a figyelmet, akit az indokoltnál kevesebben ismernek, vagy éppen ismernek el Magyarországon.
A svéd Anna Signeul soha nem dolgozott még európai topcsapattal, ennek ellenére elképesztő tudással és karizmával rendelkező szakember – talán a legnagyobb tudású azok közül, akikkel volt alkalmam hosszabb időre is kapcsolatba kerülni.
Sok kérdésben meglehetősen határozott, helyenként sarkos véleményt fogalmaz meg (emlékszem, 2016-ban, a Blatter-botrányok kellős közepén, ő minden lehetséges helyen és alkalommal elmondta: a legjobb dolog, ami a női futballal történt a legutóbb harminc évben, az Sepp Blatter elnöksége volt), és ez a tudásből építkező magabiztosság jellemző a munkájára is.
Szinte a „semmiből” építette fel a skót női futballt és vitte szövetségi kapitányként a válogatottjukat az európai elit közelébe, tavaly pedig ismét embert próbáló feladatot kapott: a lejtőn nagy tempóban lefelé csúszó finn női labdarúgást kellene visszakormányoznia, legalább a második kalap első felébe.
A csodák persze ritkák, nem is tartom valószínűnek, hogy a finnek – Spanyolországot, vagy Ausztriát megelőzve – továbbjussanak a vb-selejtezőn. De, a legutóbbi hat meccsükön veretlenek maradtak, és ez azért alapnak nem rossz.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Az Anderlecht szélnek ereszti bajnokcsapatát

Belgiumban az ország legpatinásabb futballklubja, az RSC Anderlecht (Dames) nyerte meg a női labdarúgó bajnokságot. ...

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.