BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Hírek a nemzetközi női labdarúgásból / Anna Signeul lehet a finnek megmentője
Anna Signeul honfitársát, Pia Sundhagét, valamint a német Sylvia Neidot tartja példaképének

Anna Signeul lehet a finnek megmentője

Holtidény van a női futballunkban, bár egyre jobban közeledünk a tavaszi rajthoz – még két hét, és folytatódik a Jet-Sol Liga. De, ha már pauza, érdemes a „csöndet” is kihasználni: egy olyan szakemberre felhívni a figyelmet, akit az indokoltnál kevesebben ismernek, vagy éppen ismernek el Magyarországon.
A svéd Anna Signeul soha nem dolgozott még európai topcsapattal, ennek ellenére elképesztő tudással és karizmával rendelkező szakember – talán a legnagyobb tudású azok közül, akikkel volt alkalmam hosszabb időre is kapcsolatba kerülni.
Sok kérdésben meglehetősen határozott, helyenként sarkos véleményt fogalmaz meg (emlékszem, 2016-ban, a Blatter-botrányok kellős közepén, ő minden lehetséges helyen és alkalommal elmondta: a legjobb dolog, ami a női futballal történt a legutóbb harminc évben, az Sepp Blatter elnöksége volt), és ez a tudásből építkező magabiztosság jellemző a munkájára is.
Szinte a „semmiből” építette fel a skót női futballt és vitte szövetségi kapitányként a válogatottjukat az európai elit közelébe, tavaly pedig ismét embert próbáló feladatot kapott: a lejtőn nagy tempóban lefelé csúszó finn női labdarúgást kellene visszakormányoznia, legalább a második kalap első felébe.
A csodák persze ritkák, nem is tartom valószínűnek, hogy a finnek – Spanyolországot, vagy Ausztriát megelőzve – továbbjussanak a vb-selejtezőn. De, a legutóbbi hat meccsükön veretlenek maradtak, és ez azért alapnak nem rossz.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Két kör után, tisztul a kép az UEFA Női Bajnokok Ligája selejtezőjében

Pénteken este, az ír Wrexford és az izlandi Thór Akureyri meccsének lefújása után, befejeződött az ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.