BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Hírek a nemzetközi női labdarúgásból / Út Budapestre: elkészült a női BL főtáblájának sorsolása

Út Budapestre: elkészült a női BL főtáblájának sorsolása

Az UEFA – a varázslatos Nadine Kassler közreműködésével – elkészítette az UEFA Női Bajnokok Ligája főtáblájának sorsolását. A „mieink”, a magyar játékosokat foglalkoztató klubok közül a kiemelt VfL Wolfsburgnak nincs oka panaszra, kiemeltként izlandi csapattal, a selejtezőből legjobb másodikként felkerült Thór Akureyrivel találkozik, Vágó Fannyék csapata, az SKN Sankt Pölten viszont – sajnos – követve az elmúlt évek „hagyományát”, ismét belehúzott: a Paris Saint-Germaint kellene legyűrni a továbbjutáshoz.

A mi szemüvegünkön keresztül nézve (és, mielőtt bárki félreértené, ide tartozik Ausztria is) nem lehet elégszer hangsúlyozni, igazságtalan a kiemelés, a sorsolás rendszere. Még akkor is, ha alakulnak ki olyan párok, mint a ciprusi Barcelona FA és a Glasgow City FC duója, vagy a finn FC Honka és az FC Zürich.

A nemrég Budapesten is látott Slavia Praha továbbra is fogja a malac farkát, a csehet a litván egyetemistákkal, a Gintrával játszanak majd, pedig még kiemeltként is kaphattak volna jóval nehezebb ellenfelet – akár az Atlético Madridot, akár az Ajaxot, de akár az SKN Sankt Pöltent is.

Tekintettel arra, hogy a Slavia kiemelt volt a 32 között, úgy nem érdemes néznünk a főtáblát, mi lehetett volna egy esetleges továbbjutással az MTK útja.

Érdekesebb talán, hogy a selejtezőből felkerült, „keleti” csapatok kivel játszanak, ide már könnyebb az MTK-t is odaképzelni. Szinte mindegyik nagyágyúval kedveskedik szurkolóinak – és valahol ez is nagyszerű dolog.

Vajda Orsiék, a szerb bajnok Szpartak a Bayern Münchent várja szeptember 12-én, vagy 13-án Szabadkára, nem volna meglepő, ha sok szegedi szurkoló is lenne a meccsen.  Az ukrán bajnok Zsitlobud-1 (WFC Harkiv) a Linköpinggel játszik, ennek a párnak az érdekessége, hogy a vb-csoportunkban is együtt van a két ország válogatottja. A bosnyák SZFK 2000 a Chelsea-t viszi Szarajevóba, ez sem rossz.

De, ha már a meccseknél, és a szurkolóknál járunk: szeptember 12-én, szerdán, 19.10-től fogadja az SKN Sankt Pölten Európa egyik legerősebb csapatát, a 2017-ben döntős Paris SG-t. Az osztrák bajnokcsapat, – benne Fanny, Detti és Vanessza, a három magyar lány – nagyon számít a magyar szurkolókra! Elismerve, megköszönve azt, hogy tavaly a Manchester City ellen is mennyien buzdították a „Farkasokat”, a magyar drukkerek a 12 eurós jegyeket mindössze 5 euróért vehetik meg! Igyekszünk mi is „beszállni’ a projektbe, a noifutball.com vizsgálja annak a lehetőségét, hogy Budapestről közösen, egy busszal utazhassanak az érdeklődők.

Bár sok időnk nincs már addig, ez még a jövő zenéje, most egyelőre az SKN Sankt Pölten gesztusa a lényeg – tessék tervezni, beírni a naptárba szeptember 12-t!

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

NB II: Öt jelentkező az NB I-re?

A 6. fordulón, azaz nagyjából az őszi idény felén – máshogy fogalmazva, a bajnokság egynegyedén ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.