BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / A hazai utánpótlás / Ugrásszerű a fejlődés az utánpótlás bajnokságokban
Az U16-os bajnokságban a zöld mezes Kelen SC-nek jó esélye van a csoportgyőzelemre és az ezzel járó bajnoki aranyéremre (Fotó Facebook/Kelen SC)

Ugrásszerű a fejlődés az utánpótlás bajnokságokban

2018-ban, az előttünk álló lesz az első olyan hétvége, amelyen az MLSZ által kiírt mind a tíz nagypályás, országos bajnokságban (pontosabban: minden bajnoki csoportban) rendeznek mérkőzéseket. 
Nézzük, mi a helyzet az ifiknél és a serdülőknél, a regionális csoportokban.

Az U19-es korosztályban – a már említett Kiemelt csoport mellett – három regionális csoportunk van: a Keleti-, a Közép-, és a Nyugati csoport. Ezekben a csoportokban a csapatok (22, illetve 20 fordulóban) két teljes kört játszanak ligarendszerben, így alakul ki a végső sorrend.
A Keleti-csoportban (11 résztvevő), a 10. forduló után, a Gyulai Amazonok csapata áll az élen 25 ponttal, hárommal megelőzve a DVSC-Debreceni Labdarúgó Akadémiát, és a Nyírség NSC-t. A negyedik helyezett Kisvárda hátránya már 9 pont a listavezető mögött, így valószínűsíthetjük, hogy a jelenlegi dobogósok között kell keresni a bajnokot. (A hétvégén egyébként a 12. fordulót játsszák a csapatok, egy héttel ezelőtt a 11. forduló mind az öt meccsét elhalasztották.)
A Közép-csoportban (10 résztvevő) az Újpest FC áll az élen, 24 ponttal. Ugyanennyi pontja van a PMFC-MLE-nek is, de a pécsiek egy meccsel kevesebbet játszottak, egy hete elhalasztották a Budapest Honvéd elleni, hazai rangadót. Harmadik a Vác (19 pont), negyedik a pécsiekhez hasonlóan csak 8 meccses Honvéd: tippünk szerint az Újpest és a PMFC között dől el az aranyérem sorsa, Nikandish Hossein Honvédja akkor lép az esélyesek közé, ha meg tudja nyerni a már említett, elhalasztott pécsi meccset. (Bár csak 10 csapat játszik a csoportban, itt is 22 fordulóra kerül sor, miután a Hidegkuti Angyalok a bajnokság kezdetén még a résztvevők között volt. Ezért van az, hogy a fordulók döntő többségében csak négy pár lép pályára, két csapat pedig szabadnapos.)
A Nyugati-csoportban (11 résztvevő) a Kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia a legutóbbi hétvégén rangadón győzte le 4-1-re a Siófokot. Ezzel továbbra is a tabella élén áll, méghozzá úgy, hogy a vele azonos pontszámmal álló (24-24) Gyirmótnál egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A jelenleg harmadik Pápa is tíz meccsen van túl, és a 24 pontjával akár még aranyérmes is lehet – de, nincs könnyű dolga, mert mindhárom rangadóját idegenben, Kaposváron, Gyirmóton és Siófokon játssza. Akár a többi csoport kapcsán is említhetnénk, de itt is helye van: nagy öröm, hogy a fejlesztéseknek, az odafigyelésnek köszönhetően, szinte minden csapatban van „extra” játékos, mint Kaposváron Terestyéni Anna, Gyirmóton Markotics Virág, Pápán Pödör Patrícia, vagy Siófokon Kovács Eszter.

A serdülő bajnokságban, az U16-ban kisebb létszámúak a regionális csoportok, de, ne legyünk álszerények, ez is nagy előrelépés. A Keleti- és a Nyugati csoportban a 7-7 résztvevő 21 fordulót (három kört ligarendszerben) játszik, csapatonként 18 mérkőzéssel.
A Keleti csoportban a Kelen SC elhúzott a mezőnytől, 21 pontja öttel több, mint a második helyezett, kecskeméti Mercedes KLA által szerzett pontok száma – igen ám, de Szabó Erika csapata két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a Kelen, így a vesztett pontokat nézve, tulajdonképpen jobban áll. A harmadik helyezett most az Astra HFC (16 pont, egy meccsel kevesebbet játszva, mint a listavezető), negyedik pedig a 15 pontos Airnergy.
A Nyugati csoportban a Veszprém a listavezető (ez is jó hír, még egy klub, amely valamely korosztályban elől tud lenni), de a vesztett pontok tekintetében ugyanígy áll, a Boér Renáta remek munkájának köszönhetően nagyon szépen fejlődő Siófoki Bányász. A harmadik a Gyirmót (16 p/8 m.), negyedik a pápai PELC (16 p./9 m.). Nincsenek messze a Veszprémtől, de, ha tippelni kéne, Balaton környéki bajnokra tennénk.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

A serdülőknél a Fradi és a St. Mihály is gólzáporral nyert

Három mérkőzést játszottak az országos utánpótlás bajnokságok Kiemelt csoportjaiban – ebből kettőn a Ferencváros lépett ...

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.