BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Női futball / Túl sok volt az egyoldalú mérkőzés
A Ferencváros fiataljai magabiztos győzelmet arattak Tápén. A hétvégén két csapatnak sikerült a "mesterhármas" (felnőtt, U19, U16 győzelem), a Fradinak és az ETO-nak. Fotó: Jánosi Zsolt

Túl sok volt az egyoldalú mérkőzés

Az U19-es bajnokság Kiemelt csoportjában „egy kaptafára” készültek a meccsek, a vereséget szenvedő csapatok egyike sem tudott gólt szerezni. Három fordulón vagyunk túl, ez nem sok, de azért valamelyest már lehet kalibrálni az erőviszonyokat – az, hogy néhány gólos különbség van a csapatok között, természetes, de talán nem butaság azt gondolni, érdemes volna a szövetségnek felülvizsgálnia azt a gyakorlatot, hogy bármely sportszervezet jelentkezhet a Kiemelt csoportba.

Az Astra HFC aratta a forduló legszebb győzelmét: Korcsogh Orsi csapata Léner Fanni eredményességének köszönhetően győzte le 3-0-ra a Haladás-Viktóriát.

Az MTK Hungária FC 24-0-ra nyert a Soroksár ellen. Schumi Dorottya csapatában Czellér Dorottya lőtte a legtöbb gólt, hetet.

Magabiztos, fölényes győzelmet aratott a bajnok ETO FC Győr, amely a szintén bajnok (a regionális Nyugati csoportot megnyerő) Kaposvári Rákóczi ellen győzött 7-0-ra. A győriek közül a hármat vágó Zsédely Réka volt a legeredményesebb.

A Ferencváros Szegeden győzött 14-0-ra. A zöld-fehérek közül a felvidéki Nagy Viktória szerezte a legtöbb gólt, négyet. (Jánosi Zsolt képgalériája IDE KATTINTVA tekinthető meg.)

A MOL Vidi – DLA-DEAC meccset november 7-re halasztották.

Az U16-os korosztályban a Vidi és az MTK játszotta a forduló meccsét. A kék-fehérek Hidasi Noémi duplájával fordítottak, miután Hajpál Melissza gyors góljával még a székesfehérváriak vezettek. (1-2).

Esélyeshez méltóan, magabiztosan győzte le a Ferencváros a nyáron megerősített Astrát (6-1). Németh Júlia csapatának féltucat góljából Németh Diána hármat, Kocsis Alíz kettőt, Antalicz Alexandra pedig egyet szerzett, a vendégek gólszerzője pedig Szirényi Vivien lőtte. A siklósi támadó gyors góljával, még az Astra vezetett 1-0-ra.

A papírformát igazolva nyert 3-0-ra a fővárosi sikerével a tabella tetejére ugró St. Mihály FC: Hódi Zsuzsanna kiscsibéi közül ezúttal a duplázó Farkas Nina volt a gólfelelős, de a biztonság kedvéért Savanya Csilla is lőtt egyet.

Az ETO számára csak a győzelem különbsége volt kérdéses a békéscsabaiak elleni találkozón. A bajnok végül 17-0-ra nyert, köszönhetően – egyebek között – a nyáron Zalaegerszegről a Fehér Miklós Akadémiára érkezett Gaál Rebeka féltucat góljának.

A továbbra is a jánoshalmai lányokra épülő Soroksár SC az FC Hatvan ellen nyert 3-1-re. Érdekes, hogy Pintér Eszter találatának köszönhetően, itt is a későbbi vesztes vezetett, végül azonban – Kenderesi Kíra, Faragó Emília és Szűcs Flóra góljaival – felülkerekedett a nagyobb rutin.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

2 hozzászólás

  1. avatar
    Várkonyi Miklós

    A diagnózis láthatóan kezd már körvonalazódni. Lesz majd terápia is?

  2. avatar
    Várkonyi Miklós

    Kicsit kibontanám az előző rövid véleményemet. Idézem a cikkből: "…  érdemes volna a szövetségnek felülvizsgálnia azt a gyakorlatot, hogy bármely sportszervezet jelentkezhet a Kiemelt csoportba." Érdemes lett volna már a szezon megkezdése előtt. Játsszák sorra a 15-0, 24-0 és hasonló mérkőzéseket, amikor is a győztes csapat kapusa és teljes védelme dologtalanul álldigálja végig a meccseket. Milyen kritériumok szerint válogatnak így a korosztályos nemzeti csapatba? Átveszik a korábbi U17 játékosokat? Biztos, hogy meg kell várni a kijózanító vereségeket?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.