BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / A hazai utánpótlás / Szintet lép az U14-es korosztály – már a nemzetközi mezőny az ellenfél
Fotó: mész.hu

Szintet lép az U14-es korosztály – már a nemzetközi mezőny az ellenfél

A női labdarúgás fejlesztése során, talán a mögöttünk hagyott hat év legsikeresebb programja az UEFA-MLSZ U14-es projekt, amelynek hazai záróeseményére szeptemberben került sor, Telkiben.

A 2005-2006-os korosztály mintegy 1500 játékosából kiválasztott 4 x 18 leány labdarúgó az ország négy régióját képviselve csapott össze, játszott – nem mellékesen, kiváló szervezés mellett, nagyszerű kulisszák között – magas színvonalú tornát.

A jók közül a legjobbnak a Nyugat-régió Juhász Anita és Rugovics Vendel által felkészített gárdája bizonyult, így a Puskás Akadémia, a Haladás Viktória FC, az ETO FC Győr, a Veszprém USE, a MOL Fehérvár FC, illetve az országrész többi klubjából kiválasztott csapat kapta a fődíjat – a nemzetközi szereplés lehetőségét.

Az UEFA a közép-európai régióban nem kizárólag Magyarországon kezdeményezte az U14-es fejlesztési projektet – hasonló munka folyt Szlovákiában és Csehországban is. Az egyes országok győztes csapatainak (regionális válogatottainak) jutalma, hogy az UEFA által szervezett nemzetközi tornán vehetnek részt, a másik két ország legjobbjával összecsapva.

Erre a tornára 2019. október 28-a és 30-a között, Telkiben kerül sor.

A program:

Október 28. (hétfő): 10:00   Szlovákia – Magyarország

Október 29. (kedd):  14:00    Csehország – Szlovákia

Október 30. (szerda):10:00    Magyarország – Csehország (utána, eredményhirdetés)

A háromnapos torna díszvendége az olimpiai- és Európa-bajnok, négyszeres UEFA Női Bajnokok Ligája-győztes Josephine Henning lesz. A 46-szoros német válogatott Henning – Marozsán Dzseniferhez és Nadine Kesslerhez hasonlóan – a saarbrückeni sportiskolában, az UEFA „magyar U14-es projektjét” segítő Margaret Kratz keze alatt nevelkedett. Később – sikeres válogatottbeli karrierje mellett – Jakabfi Zsanett csapattársa volt Wolfsburgban, illetve játszott a kontinens topklubjai közül a Paris SG-ben, az Arsenalban és az Olympique Lyonban is.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

NB II: Öt jelentkező az NB I-re?

A 6. fordulón, azaz nagyjából az őszi idény felén – máshogy fogalmazva, a bajnokság egynegyedén ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.