BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Válogatottaink / Hírek / Szerdán rajtol Üllőn, az U19-es Eb-selejtező
A keretről a nyári, észak-írországi túrán készült fotót Kékes-Szabó Judit "lőtte"

Szerdán rajtol Üllőn, az U19-es Eb-selejtező

Ma találkozik, beköltözik a budai Flamenco hotelbe, és kezdi meg a felkészülés hajráját a szerdán rajtoló, hazai rendezésű Eb-selejtezőre U19-es válogatottunk. Turtóczki Sándor csapatának a tavasszal elitkörös Moldova, Macedónia, valamint a papírforma alapján legerősebb ellenfélnek ígérkező Finnország lesz a vetélytársa a két továbbjutó hely valamelyikének megszerzéséért vívott csatában.

Abban reménykedünk – és a korábbi évek eredményei alapján erre meg is van a reményünk –, hogy a csapat „le tudja másolni” az U17-esek teljesítményét, megnyeri első két találkozóját, majd a harmadikon már csak a csoportelsőségért birkózik a finnekkel.

Annak ellenére, hogy bizakodva várjuk a selejtező mini-tornát, tény az is, ezúttal nem sikerültek jól, illetve eredményesen a csapat felkészülési meccsei. Ebben talán szerepe lehetett annak is, hogy – ugyanúgy, mint tavasszal, az elitkörös tornán – támadó játékosok sérülései szaporították Turtóczki Sándor gondjait.

Sajnos, keresztszalag sérülés miatt nem lehet a csapattal az egyik legtehetségesebb fiatal támadónk, a szegedi Szélpál Nóra, és sérült a korábban az U17-es csapatot erősítő, két, Kanadában felnőtt és ott is futballozó játékosunk, Tolnai Katalin és Pulins Brigitta is. Szélpálhoz hasonlóan, keresztszalag-szakadása miatt nincs a keretben Böcskei Nikoletta sem. Finoman szólva, rájár a rúd erre a korosztályra: Dorner Dóra és Pintye Vivien felépült már sérüléséből – kérdés, mennyire nyerték vissza korábbi formájukat.

Tolnai Kata és Pulins Brigi hiányzásáról esett már szó, arról viszont még nem, hogy így is lesz az „Óperencián túlról” érkező játékos a csapatban. Farkas Lily Kansasben (igen, onnan, ahol Dorothy is elindult a sárgaköves úton) a St. Teresa’s Academy csapatában játszik. Amint az a 2016-os videón is látszik, remek felépítésű, dinamikus csatár, aki től azt reméljük, hosszú távon is a magyar női labdarúgás értéke lehet.

A magyar U19-es válogatott Eb-kerete: Terestyényi Anna (Kaposvári Rákóczi BFLA), Egri Réka Ágnes (MTK Hungária FC) – kapusok. Győrik Alexandra (Ferencvárosi TC), Kovács Laura (ETO FC Győr), Váradi Ráhel (MTK Hungária FC), Jánosi Ninetta (MOL Vidi FC), Csolti Réka (MTK Hungária FC), Nagy Virág (Ferencváros TC), Kovács Virág (Haladás Viktória) – védők. Pintye Vivien (DLA-DEAC), Kovács Eszter (MTK Hungária FC), Vachter Fanni (DVTK), Vasas Lea (MTK Hungária FC), Erdész Fanni (ETO FC Győr), Vári Viktória (MLE), Pusztai Sára (Ferencvárosi TC), Dorner Dóra (MTK Hungária FC) – középpályások. Farkas Lily (St. Teresa’s Academy/KC Academy), Bódai Viktória (ETO FC Győr), Vig Klaudia (MTK Hungária FC) – támadók.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

NB II: Öt jelentkező az NB I-re?

A 6. fordulón, azaz nagyjából az őszi idény felén – máshogy fogalmazva, a bajnokság egynegyedén ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.