BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Kiemelt cikkek / Roppant szomorú vagyok…
Nicole Molen fejeli a labdát a koszovóiak kapujára - az üres lelátó előtt. Fotó: Hegedűs Gábor/MTK Hungária FC

Roppant szomorú vagyok…

Önbizalom növelő, szép győzelmet aratott kedden, az UEFA Női Bajnokok Ligája selejtező mini-tornájának rajtján szerény képességű, koszovói ellenfele ellen az MTK Hungária. Bár a magyar bajnok „új csapatának” játékerejét nehéz kalibrálni ez a meccs alapján, az látszik, a legutóbbi hetekben előbbre léptek a kék-fehérek, erősebb csapatot alkotnak, vagy fognak alkotni, mint akár a két-három hónappal ezelőtti alakulat.

Írhatom azt is, aki kedden ott volt az Új Hidegkuti Stadionban, és csak a pályát nézte, felhőtlenül boldogan mehetett haza. Kár, hogy nem csak a pályát néztem, és ez a poszt is azért született meg, mert a magyar női futball apró részsikere ellenére, roppant szomorú vagyok.

Ha a gáláns létszámmal szervezett VIP-részleget nem számítom, talán kétszáz néző lehetett a stadionban. Vagy még annyi sem.

Van fülem, meg tudom hallgatni a létező összes „érvet” melegről, hétköznapról, hárommeccses sorozatról, kalkulált győzelemről, saját edzésről, egyebekről. Értem ezeket, csak nem értem.

A Baj-nok-csapat! könyv készítése arra is jó volt, hogy számokkal szembesüljek. Ha nem is az ország egészét nézem – nyilván nem azt „kérem számon”, miért nem utaztak a csapatok, játékosok Nyíregyházáról, Szegedről, Pécsről, Szombathelyről, vagy Győrből a Józsefvárosba – Budapesten és Pest megyében, több mint száz csapatban játszanak rendszeresen bajnokikat lányok (hölgyek). Ez önmagában is jó ezerötszázas létszám, az egyéb érdeklődők nélkül. (Mert, úgy kerek, ha azt a kérdést is feltesszük, vajon az MTK mindent megtett-e, értsd, tett-e bármit is… a Bajnokok Ligája mini-torna, a mérkőzés(ek) népszerűsítéséért, a „közönségszervezésért”?)

De, ugorjunk vissza a női futball közösségére, engem nyilván az érdekel jobban.

Tényleg szomorú vagyok. A KFF Mitrovica elleni mérkőzéstől függetlenül is azt gondolom, annak, hogy a női futball előbbre lépjen, hogy üvegplafonokat törjön át, mi magunk is gátjai vagyunk.

Hiányolom, hogy nem tiszteljük egymás erőfeszítéseit, kárhoztatom a „nekünk edzésünk van” kifogást, azt a szűk látókörű szemléletet, amely nem látja be, hogy a női, avagy kislány labdarúgóknak is kellenek a példaképek, akiket nézhetnek, akihez hasonlítani szeretnének, és akit most történetesen nem Marozsán Dzsenifernek, Ada Hegerbergnek, Pernille Hardernek, vagy Jakabfi Zsanettnek, hanem Szőcs Rékának, Pinczi Anitának, vagy Csányi Diának hívnak. Kárhoztatom, hogy nem alkotunk közösséget, hogy nem tiszteljük meg a bajnokcsapatot azzal, hogy a helyszínen buzdítjuk, hogy segítjük. Ha másért nem, mert a miénk. Bennünket képvisel.

Már egy év sincs addig, 2019. május 18-án UEFA Női Bajnokok Ligája-döntőt rendezünk Budapesten. A Groupama Arénában is háromszázan leszünk?

A keddi hajó már elment, de pénteken, majd hétfőn is pályára lép a magyar bajnok.

Őszintén remélem, legalább nyolcszázan segítjük majd Papp Dorkáékat a török és a cseh bajnok ellen.

Megérdemlik.

Az MTK, a keddinél többet érdemel.

A magyar bajnok, a keddinél többet érdemel.

A magyar női futball, a keddinél többet érdemel.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

NB II: Öt jelentkező az NB I-re?

A 6. fordulón, azaz nagyjából az őszi idény felén – máshogy fogalmazva, a bajnokság egynegyedén ...

1 Komment

  1. avatar
    Várkonyi Miklós

    Kicsit másról szólnék, bár a csapat ugyanaz. A pozitív kezdetet meglépték, három légióst igazoltak, közöttük van egy gyöngyszem is. Úgy látom azonban, hogy a csapat egy-két tagja a nagyon jó indulást és ha talán nem is kiugró, de folyamatos fejlődést követően megállt egy szinten. Neve(ke)t nem írok, aki figyeli a mezőnyt, tudhatja, ki(k)re illenek a fentiek. Egész biztos, hogy új impulzusok kellenek neki(k), mert bár a futball csapatsport, de léteznek egyéni érdekek is, amelyek végső soron visszaköszönnek a csapat szintjén is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.