BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Vlogok és Blogok / Szerintem (Dénes András) / Rami, aki bizonyította, nincsenek határok

Rami, aki bizonyította, nincsenek határok

Aligha kétséges, bárki, aki oldalt „működtet”, szívesen fogadja, ha a posztjai tetszenek a látogatóknak, ha szívesen olvassák azt. Én sem vagyok kivétel ebben, ám most picit más a helyzet. Kifejezetten kérem, hogy a noifutball.com barátai, a szakág hívei olvassák végig a beol.hu belinkelt cikkét – amely „ezredszer” is bizonyítja, milyen gazdag értékes emberekben a női futballunk, illetve azt is: a példaképek közöttünk élnek.

Győrfi Ramóna, a történet főhőse, Magyarbánhegyesről, egy kis, Békés megyei településről indult először Budapestre, majd a nagyvilágot meghódítani. Egykori klubomban, a Hegyvidék SE-ben, Korcsogh Orsi csapatában lett igazán játékos – a sztori szempontjából ez sem elhanyagolható, mert biztos vagyok benne, hogy az ország egyik legeredményesebb utánpótlás edzőjének, aki mindig is vallotta, hogy az edző nevelő munkája nem korlátozódhat a pálya vonalai közé, nagy szerepe van abban, hogy Rami otthonra, biztos bázisra lelt a csapatban.

Nem tartozott a legtehetségesebb játékosaink közé. De szerencséje volt, hogy olyan edző kezébe került, aki mindennél többre értékelte a szorgalmat, az elhivatottságot, az alázatot, és soha nem tolt félre játékost azért, mert a másik ügyesebben táncoltatja a fülén a labdát.

Rami pedig fejlődött és alkalmasint ugyanazokat az erényeket csillogtatta, amelyek későbbi életében (ha lehet ilyet mondani egy 22 éves hölgyről) is a sikerek szárnyára ültették. Még középiskolásként költözött külföldre, de addigra már hasznos tagja lett a klub felnőtt csapatának is, ha kellett szélső védőként, ha kellett, középhátvédként.

Fentebb azt írtam, nem tartozott a legtehetségesebb játékosaink közé. De a kép úgy teljes, ha hozzáteszem: a női labdarúgásban eltöltött két évtized alatt, nem találkoztam nála céltudatosabb, alázatosabb, határozottabb, hűségesebb, tisztességesebb játékossal. Biztos vagyok benne, ezeknek a tulajdonságoknak is főszerep jutott abban a sztoriban, amit a beol.hu-ban, Csele Ilona írása elmesél.

 

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Mi van, ha be sem tudjuk fejezni a bajnokságokat?

A nemzeti ünnep előestéjén a felnőtt- és utánpótlás-bajnokságokban – zárt kapuk mögött – lezajlott a ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.