BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Hírek a nemzetközi női labdarúgásból / Marozsán Dzseni “döntős” a FIFA Év játékosa választásán

Marozsán Dzseni “döntős” a FIFA Év játékosa választásán

A FIFA nyilvánosságra hozta, kik jutottak a "döntőbe", ki az a három játékos, illetve edző, aki között ott van már a végső győztes is. A női játékosok között bejutott a legjobb három közé Marozsán Dzsenifer – mellette a norvég Ada Hegerberg, és a brazil Marta jelölt még, ez alapján Dzseninek reális esélye van arra, hogy a nagyvilág trónjára üljön.

Tekintettel arra, hogy Dzsenifer a súlyos betegsége miatt egyelőre nem is edzhet (épp a héten posztolt arról, milyen izgatottan várja a legfrissebb kontroll eredményeket, és tett fel egy szívfájdító írást arról is, hogy kezdődik a csapata szezonja), talán érdemes rögzíteni: bár a gála csak január elején lesz Londonban, és 2018 legjobb játékosának fejére kerül a korona, a szavazók tulajdonképpen a 2017-2018-as bajnoki év teljesítményét díjazzák. Dzseninek a 2016-2017-es volt nagy éve, olimpiai arannyal, BL-győzelemmel, jó játékkal, de talán igaza van Monika Staabnak, a FIFA német instruktorának, aki egy budapesti beszélgetésben azt mondta, a szavazók "fáziskésésben" vannak az ankéton, és eljön majd Dzsenifer ideje. Reméljük, most.

Hegerberg évek óta futószalagon termeli Lyonban a gólokat, ennek ellenére, nálam nem lenne háromban, mint ahogy Marta esetében sem érzem úgy, hogy még mindig a világ három legjobb három női játékosa között lenne – de, természetesen lehet, hogy tévedek. 2010-ben fordult elő legutóbb, hogy nem volt amerikai a legjobb háromban – könnyen lehet, hogy Marta most Carli Lloydék szavazatait söpörte be a tengerentúli szavazóknál. Nincs a legjobb háromban a napokban Európa legjobbjává választott Pernille Harder – újabb példa a "fáziskésésre".

Az edzőknél – szerintem – Reynald Pedrosnak, az Olypique Lyonnais mesterének kellene nyernie: ha így lesz, mindkét edzői kategóriát francia nyeri, mert a férfaknál a világnak ki kellene fordulnia a sarkából, hogy ne Zidane, vagy Deschamps, Pedros két egykori csapattársa közül valamely legyen a király. Pedros két vetélytársa a japán válogatottat irányító Takakura Aszako és az Európa-bajnok hollandok mestere, Sarina Wiegman.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

És, a női Eb-vel mi lesz?

Akik „csak” a női labdarúgást kedvelik, főként a női foci iránt fogékonyak, talán el is ...

1 Komment

  1. avatar
    Várkonyi Miklós

    Dzseni nem először került be a végső választási fázisba, de talán nem a legjobbkor. Semmi különlegeset nem nyújtott a legutóbbi szezonban, persze ugyanúgy, ahogy Marta sem. Nincs kizárva, hogy Dzseninek ki kell majd várnia, amíg valamiféle életmű-díjra érdemesnek tartják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.