BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Hírek a nemzetközi női labdarúgásból / Kialakult az U19-es elitkör mezőnye

Kialakult az U19-es elitkör mezőnye

A keddi játéknappal befejeződtek az U19-es női labdarúgó Európa-bajnokság selejtezői, kialakult az elitkör (így, hogy az 51 induló több mint fele játékban maradt, aligha szerencsés az „elitkör” kifejezés, jobb volna az egyszerű „középdöntő”) mezőnye.

Az elitkör 28 csapata: Spanyolország és Franciaország (erőnyerők), Anglia, Szlovákia, Svájc, Törökország, Szlovénia, Svédország, Norvégia, Csehország, Finnország, MAGYARORSZÁG, Dánia, Szerbia, Görögország, Ausztria, Oroszország, Írország, Ukrajna, Németország, Észak-Írország, Hollandia, Lengyelország, Olaszország, Portugália, Bulgária, Izland, Belgium.

Az elitkör sorsolását november 23-án tartja az UEFA. Fontos mérföldkő lesz előtte, amikor kiderül a négy, hétcsapatos „kalap” beosztása. Mi – várhatóan – a második kalapban leszünk. Az elitkör mini-tornáira április 1-9-e, valamint június 10-18-a között kerül majd sor.

Skócia a nyolccsapatos Eb-döntő házigazdája, válogatottja természetesen a finálé résztvevője lesz.

A velünk szomszédos, hasonló erejű női futballal rendelkező országok közül Horvátország és Románia nem jutott be az elitkörbe és hiányzik majd Wales és Fehéroroszország is.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

NB II: Öt jelentkező az NB I-re?

A 6. fordulón, azaz nagyjából az őszi idény felén – máshogy fogalmazva, a bajnokság egynegyedén ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.