BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / A jognak asztalánál / Kezdődik a nyári átigazolási időszak

Kezdődik a nyári átigazolási időszak

„Nyakunkon” a hivatalos átigazolási szezon, alkalmasint érdemes áttekinteni, milyen szabályok vonatkoznak a klubot váltani szándékozó női labdarúgókra.

Magyarországon jelenleg 54 hivatásos női labdarúgó van – a többi tízezer játékos amatőr, rájuk az amatőr futballistákra vonatkozó szabályok vonatkoznak.

Az amatőr játékosok nyári átigazolási időszaka július 1-én kezdődik, és július 31-ig tart az az időszak, amelyben mindenki, ellenszolgáltatás nélkül, oda mehet, ahová akar. A júliusi lehetőség a korosztályos (2000. január 1-e után született) játékosokra, valamint a felnőttekre egyaránt vonatkozik. Augusztusban – szintén 1-e és a hónap utolsó napja között – annyiban más a helyzet, hogy az amatőr játékos átigazolásához már klubja hozzájárulása is szükséges.

Amint említettük, a nyári időszakban az amatőr női játékosok „ingyen” cserélhetnek klubot. Nem kell értük fizetni például utánpótlás működési költségtérítést, ezt a NYIÁSZ kifejezetten a fiú utánpótlásra nevesíti, és a tizenkilenc évesnél idősebb – azaz felnőtt – női játékosok átigazolása esetén is csak a téli időszakban kérhet térítést az átadó klub.

Mindezek alól egyetlen kivétel van, az az eset, ha az érintett női játékos – még a 21. születésnapja előtt – első hivatásos (profi) szerződését köti. Ebben az esetben a szerződő sportszervezetnek úgynevezett utánpótlás képzési kártalanítást kell fizetnie, a NYIÁSZ 24§ (3) a), b) és c) pontja alapján.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.