BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Válogatottaink / Hírek / Győztes rajt Telkiben, az UEFA mini-tornán!

Győztes rajt Telkiben, az UEFA mini-tornán!

Győzelemmel tette fel a koronát egész éves munkájára az UEFA háromcsapatos mini-tornáján szereplő, magyar válogatottá „előlépett” leány U14-es Nyugat-válogatott!

A Juhász Anita és Rugovics Vendel által felkészített csapat Szlovákia – valóban országos – válogatottja ellen kezdte a tornát, és, ha nem is kerekedett a mérkőzés folyamán végig ellenfele fölé, megérdemelt, szép győzelmet aratott.

A Kovács Lea (Mecséri Sára, 36.) – Bognár Petra, Kovács Aida, Szijártó Eszter, Novák Luca – Harmath Sára (Steyer Emese, 36.), Vicz Lara (Jánoska Mirella, 46.), Kükedi Laura (Rozs Fanni, 36.) – Németh Adél (Horváth Mercédesz, 36.), Sipőcz Virág, Nagy Lili összeállításban játszó csapatunk az első, bő húsz perc taktikus játéka után, a technikailag is nehéz, ám legalább annyira Pazar megoldást választó Németh Adél góljával szerzett előnyt a 23. percben (1–0).

A fordulás után a szlovák lányok erősítettek, a mérkőzésnek ebben a szakaszában fölényben is játszottak, egyenlítettek (1–1), de a mieink átvészelték a nehéz perceket, talpra álltak, sőt a 62. percben, Sipőcz Virág, a bal szélről, a tizenhatos vonalán kívüli területről elvégzett, látványos szabadrúgásával a győzelmet is megszerezték (2–1).

Fontos, alkalmasint egész további pályafutásuk szempontjából mérföldkőnek tekintendő sikert értek el a lányok. Természetesen ezúttal is láttunk olyan teljesítményeket, amelyek a jók között is a legjobbak közé emelték gazdájukat, de ma talán nem ez volt a lényeg. Juhász Anita és Rugovics Vendel jó közösséget, egymásért, a közös célért küzdeni tudó csapatot formált – ennek is gyümölcse a mai győzelem, és ennek gyümölcsét szüretelhetik majd le a lányok a korosztályos válogatottakban, illetve klubjaikban.

A háromcsapatos mini-torna kedden a Csehország – Szlovákia találkozóval folytatódik, szerdán 10 órától pedig ismét a mieink következnek, ezúttal Csehország ellen.

.

 

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

NB II: Öt jelentkező az NB I-re?

A 6. fordulón, azaz nagyjából az őszi idény felén – máshogy fogalmazva, a bajnokság egynegyedén ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.