BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Kiemelt cikkek / Díjat alapít a noifutball.com

Díjat alapít a noifutball.com

Érdemes néha szembesülni azzal, hogy repül az idő… Hamarosan belépünk az új évbe, a XXI. század második évtizedének utolsó esztendejébe, amely számunkra azt is jelenti, márciusban 10. születésnapját ünnepli majd a nőifutball.com.

Ha „csak” napi egy poszttal számolunk, ez akkor is több mint három és félezer hír, információ a női labdarúgásról, miközben kialakult egy körülbelül ötezres állandó olvasói bázis – a hazai napilapok jelentős része örülne hasonlónak.

Az együtt töltött idő és a kerek évforduló tálcán kínálta annak gondolatát, hogy valami újba is fogjunk, lehetőleg olyanba, amely egy kicsit maradandó, amely szól az „örökkévalóságnak” is.

Ezt végiggondolva született meg a döntés, hogy a nőifutball.com díjat alapít. Olyan elismerést szeretnénk létrehozni, amely az év valamely kiválósága előtt hajt fejet. Fontos szempont ugyanakkor az is, hogy – ahogy az oldal hírei is törekednek erre – minél szélesebb spektrumot fogjunk át, a Jet-Sol Ligától kezdve az utánpótlás legfiatalabb szereplőiig, valamint az amatőrökig.

Azt is fontos szempontnak tekintettük a díj kitalálásakor, hogy ne valamely más elismerés, díj „klónozásába” kezdjünk. Értelmetlennek tartanánk újabb „év játékosa”, „év csapata”, vagy éppen „év gólja” szavazást.

Végighaladva a fentebb leírt úton, szinte már ott is álltunk az új díj kapujában. Azt, vagy azokat szeretnénk díjazni, elismerni, akik a 2019-es év magyar női futballjában a Fair Play szellemében cselekedtek valami emlékezeteset. Ennél jobban nem is szeretnénk szűkíteni a lehetséges díjazottak körét: legyen „csak” annyi a kritérium, hogy a női futballunk valamely szereplője (legyen az egyén, vagy akár csapat), úgy cselekedett – akár saját, rövid távú érdekét is sértve – hogy az előtt az ellenfelek, illetve a szemlélők megemelik a kalapjukat.

A Nőifutball.com 2019-es Fair Play-díját ajánlások alapján szeretnénk odaítélni. Talán így van leginkább esélyünk arra, hogy egyetlen igazán sportszerű tett se vesszen a feledés homályába.

Arra kérjük azokat, akiknek tudomása van valamely, a Fair Play szellemét megtestesítő cselekedetről, olyan tettről, eseményről, amelyet díjazásra méltónak tartanak, hogy küldjék el javaslatukat a noifoci.com facebook oldalnak írt privát üzenetben, vagy emailben. Javaslatot küldeni akár már ma is lehet, a határidő pedig 2020. január 5-e. A beküldött javaslatok közül a felkért zsűri választja ki a díj 2019-es győztesét, akinek (vagy akiknek) ünnepélyes keretek között adjuk át az elismerést.

Arra kérjük a javaslattevőket, hogy a kitüntetésre javasolt neve mellett küldjenek egy rövid leírást a jelölt cselekedetéről, írják meg, miért tartják úgy, hogy a tett elismerésre méltó.

Biztosak vagyunk benne, közöttünk élnek (néha a homályban álló) hőseink, érdemes a minden évben odaadományozandó díjjal rájuk irányítani a fénycsóvát.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

NB II: Öt jelentkező az NB I-re?

A 6. fordulón, azaz nagyjából az őszi idény felén – máshogy fogalmazva, a bajnokság egynegyedén ...

2 hozzászólás

 1. avatar

  Fair Play 2019-s jelőlésre javaslom az ÉRDI VSE női csapatát!

  Ma egy kellemes vasárnap délelőtt lejátszotta a csapatunk a Pest Megye II. osztály női ¾ pályás Déli csoport 5. fordulóját a Csep-Gól FC ellen.
  A csapatunk reggel 8 órakor találkozott az érdi sportpályán és mikor megérkezett a vendégjátékosok közül 6 játékos, akkor szomorúan közölték, hogy az utópályán az edző személyautója lerobbant, ezért nem tudnak időben a sportpályára érkezni és mivel a szerelés is nála van ezért öltözni sem tudnak, kérték tőlünk a mérkőzés kezdésének félórával való csúszását. Természetesen mi is beleegyeztünk és a szabály is engedélyezi a maximum félórás kezdés halasztását.
  A másik gond a vendégek részéről, hogy csak 7+1 fővel tudtak kiállni, a 8+1 helyett, ezért a mi csapatunk is csak 7+1 fővel játszotta le a mérkőzést, amit az ellenfél nagyra értékelt.
  A csapatunk fair play módon kezelte az ellenfél nehézségeit és jó kezelte a helyzetet.

  Köszönöm.

  Lovász Gyöngyi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.