BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Válogatottaink / Hírek / Csütörtökön Nyonban: Eb-sorsolás

Csütörtökön Nyonban: Eb-sorsolás

Fontos, izgatottan várt napunk lesz csütörtökön: az UEFA szakemberei 13.30-kor, a szövetség székhelyén, Nyonban sorsolják a 2021-es – Angliában rendezendő – női labdarúgó Európa-bajnokság selejtező-csoportjait.

Összesen 48 ország nyújtotta be a nevezését az Eb-re. Ebből 47 érintett a sorsoláson, a házigazda angoloknak természetesen nem kell részt vennie a kvalifikációban.

Az UEFA a 47 csapatot öt „kalapba” sorolta. A legerősebb négy kalapba 9-9, a leggyengébb kalapba 11 válogatott került. A mieink a középmezőnyben, a harmadik kalapban vannak.

A sorsolás kilenc csoport alakul majd ki: hét darab ötcsapatos, valamint két darab hatcsapatos. A számokból látható, a nagyobb létszámú csoportokban az előzetesen leggyengébbnek ítélt csapat „duplázódik”.

A selejtező sorozat végén 15 válogatott kvalifikálja magát az Eb nagydöntőjébe. Ezek között bizonyosan ott lesz a 9 csoportgyőztes, és a legjobb három csoportmásodik – ezzel, a házigazda angolokat is ide sorolva, 13 hely lesz foglalt a tizenhat csapatos döntőben. A „maradék” három helyért a további hat csoportmásodik játszik, kuparendszerű párviadalt.

Az UEFA kijelölte a selejtező mérkőzések terminusait (2019. augusztus 26.-szeptember 3.; szeptember 30.-október 8.; november 4.-12.; 2020. március 2.-11.; április 6.-14.; június 1.-9.; szeptember 14-22.) – a matematika biztossá teszi, lesz olyan terminus, alkalmasint nem is egy, amelyben két mérkőzést kell játszani.

 

A kiemelési „kalapok”:

1. FRANCIAORSZÁG, NÉMETORSZÁG, HOLLANDIA, SPANYOLORSZÁG, SVÉDORSZÁG, NORVÉGIA, Svájc, SKÓCIA, OLASZORSZÁG.

2. Ausztria, Dánia, Izland, Belgium, Oroszország, Wales, Ukrajna, Finnország, Cshország.

3. Portugália, Írország, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovénia, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország.

4. Törökország, Szlovákia, Horvátország, Észak-Írország, Görögország, Izrael, Kazahsztán, Albánia, Moldova.

5. Feröer-szigetek, Málta, Macedónia, Észtország, Montenegró, Georgia, Lettország, Litvánia, Azerbajdzsán, Ciprus, Koszovó.

(A nagybetűkkel írt országok csapata a nyári világbajnokság résztvevője is.)

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

NB II: Öt jelentkező az NB I-re?

A 6. fordulón, azaz nagyjából az őszi idény felén – máshogy fogalmazva, a bajnokság egynegyedén ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.