BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Hírek a nemzetközi női labdarúgásból / Az MTK házigazdaként várhatja a BL-sorsolást

Az MTK házigazdaként várhatja a BL-sorsolást

Akár pénteki, „Út Budapestre” címmel írt posztunk kiegészítése is lehet a brit női futball magazin, a SheKicks magazin és az uefa.com információja, amely szerint eldőlt: az MTK Hungária FC idén nyáron is hazai pályán játszhatja selejtező mérkőzéseit az UEFA Női Bajnokok Ligájában. Azt is mondhatjuk, a 2018-2019-es szezonban az út Budapesten (is) kezdődik, és Budapesten is végződik majd.

Az UEFA Női Bajnokok Ligája most rajtoló szezonjára 60 csapat nevezését fogadta el az UEFA. Közülük 48 gárda bajnokként vesz részt a sorozatban, 12 ország pedig ezüstérmesét is elindíthatja. (A belga bajnok Anderlecht, amely korábban a női csapat felszámolásáról döntött, megfordította szekere rúdját és rajtol a BL-ben, a görök bajnok PAOK viszont a klub UEFA-eltiltása miatt nem nevezhetett, helyette az ezüstérmes Elpidesz Karditszasz indulhat.)

A hatvan, benevező klub közül 20 – közöttük, a minket „érintő” klubok közül a VfL Wolfsburg, valamint az SKN Sankt Pölten is – a harminckét csapatos főtáblán léphet a Budapestre vezető útra, 40 csapat pedig tíz selejtező csoportot alkotva viaskodik a „feljutásért”. A selejtezőből 12 csapat jut a főtáblára az erőnyerő húsz mellé. A tíz csoportgyőztes, valamint a legjobb két második.

A kvalifikációs mini-tornák 40 csapatát az UEFA a korábbi évek eredményeivel kiharcolt koefficiensek alapján, négy „kalapba” sorolja. A sorsolás során valamennyi „kalapból” egy-egy csapat kerül minden csoportba.

A mi bajnokunk, az MTK Hungária FC koefficiense (bár ez így önmagában nem sokat mond) 11.960, ami azt jelenti, hogy Szőcs Rékáék épp, hogy lemaradtak a legerősebb tízesről, a második „kalap” legjobb eredménye az övék. (A legerősebb tízesben az Ajax koefficiense a leggyengébb, 13.250, mondjuk ez nagyobb különbség, mint az MTK és a mögötte álló ZNK Osijek 11.305, vagy a horvátok után következő ukrán bajnok, a WFC Harkiv 10.470-es koeffinciense közötti különbség.)

A papírforma szerint az MTK Hungária idén egy magasabbra rangsorolt ellenfelet kap (tavaly két ilyen volt, a BIIK Kazygurt és a Sporting CP), de persze az sem mindegy, hogy a selejtező legerősebb tízeséből melyik csapatot kapja – vannak közöttük kutyakemények. Szerencsére, a rendezési jog elnyerése szűkítette a mezőnyt, azok az erős csapatok (Glasgow City, Gintra Universitetas, SzFK Szarajevo 2000), amelyek maguk is házigazdák, nem jöhetnek Budapestre. Nagyágyú persze így is maradt a lehetséges vetélytársak között, mindenekelőtt a cseh Slavia Praha, a BIIK Kazygurt és a már említett AFC Ajax Vrouwen, sőt a norvég Avaldsnes is, de azért innen tudnánk ellenfelet választani. Nem azért, mintha a román Olimpia Cluj, a fehérorosz ZSFK Minszk, vagy a szabadkai Szpartak „vizesnyolcas” lenne – de, valakinek jönnie kell ebből a csoportból is.

A második kalapba tartozókra nem kell figyelnünk, viszont arra talán érdemes felhívni a figyelmet, hogy még a harmadik kalapba is jutottak erős jelentkezők: mindenekelőtt a jól ismert, portugál Sporting CP, a belga Anderlecht, vagy akár a török Ataşehir Belediyespor.

Sorsolás – ahogy azt korábban már jeleztük – június 22-én, Nyonban.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

NB II: Öt jelentkező az NB I-re?

A 6. fordulón, azaz nagyjából az őszi idény felén – máshogy fogalmazva, a bajnokság egynegyedén ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.