BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / A hazai utánpótlás / Az angol szövetség is gratulált a magyar szakembereknek

Az angol szövetség is gratulált a magyar szakembereknek

Gondolja bárki is, hogy "komolyan beszélek", ha azt mondom: az az angol női futball, amelyet az elmúlt hónapokban, sőt inkább néhány évben – okkal – az egekbe magasztaltunk, amelyet számos ügyben (szinte mindenben…) példaként állíthatunk magunk elé, tőlünk magyaroktól, a magyar női labdarúgástól szeretne tanulni, ellesni azt, ami parádésan működött.

Mielőtt a konkrétumok következnének, érdemes arra is felhívni a a figyelmet: lám, az angolok, legyenek bármennyire is jók, nem tartják "cikinek", ha bárkitől tanulhatnak….

No, de vissza a tényekhoz.

Az UEFA és a Magyar Labdarúgó Szövetség 2019-ben bonyolította le első ízben, afféle pilot projectként, leány U14-es fejlesztési programját. Magunk is többször beszámoltunk róla, a program, a magyar női futball történetének talán legsikeresbb fejlesztése lett, köszönhetően a benne szívvel-lélekkel dolgozó regionális edzőknek, (Berla Attila, Németh Júlia, Ofella Zoltán, Szabó Ilona, Hódi Zsuzsanna, Boér Renáta, Juhász Anita, Rugovics Vendel), az őket maximálisan kiszolgáló kapusedzőknek (mint Kiss Mária, Bauer Istvánné, Kővári László, Roza László) és a többieknek – valóban nehéz volna mindenkit név szerint kiemelni. Ráadásul, a program sikerét nem is csak a benne dolgozó szakemberek, de az összefogás, a klubok segítő hozzájárulása is biztosította.

Margret Kratz, az UEFA német instruktora a programot záró értékelésében olyan összehasonlításra is ragadtatta magát, hogy "ti magyarok ezt jobban megcsináltátok, mint ahogy a DFB szervezte volna", vagy "példát mutattatok a többi országnak is".

Most pedig, megérkezett a programot eddig vezető, annak szakmai felügyeletét ellátó Markó Edina emailjére Rachel Pavlou, az angol FA hazai és nemzetközi fejlesztési menedzserének elismerő, érdeklődő üzenete.

Mondanám, hogy a kis sikert is meg kell becsülni.

De, ez még csak nem is kis siker…

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

NB II: Öt jelentkező az NB I-re?

A 6. fordulón, azaz nagyjából az őszi idény felén – máshogy fogalmazva, a bajnokság egynegyedén ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.