BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / A Simple Női Liga hírei / JSL9: A szombathelyi döntetlennel az ETO és a DVTK nyert
Az ETO nem csak az Újpestet győzte le a fordulóban, a szombathelyi meccsen is "nyert" (Fotó: eto.hu)

JSL9: A szombathelyi döntetlennel az ETO és a DVTK nyert

A Jet-Sol Liga 9. fordulójának rangadóját – a legutóbbi bajnokság arany- és bronzérmesének összecsapását – Szombathelyen játszotta a Haladás-Viktória, és az MTK Hungária.
Siklér Kinga szemfüles góljával, már az 1. percben előnyhöz jutott a hazai csapat, de a Haladás csak bő tíz percig állt nyerésre: Demeter Réka egyenlített, sőt a fejes egyben a végeredményt is jelentette egy olyan meccsen, amelyen mindkét küzdőfél számára fontosabb volt a „ne kapjunk ki!” parancsa a „nyerjünk!” igényénél.
Így, a rangadó döntetlenre végződött, ám mégsem mondhatjuk, hogy senki sem nyert. A fordulóban nyerni tudó ETO FC Győrnek, sőt a DVTK-nak is kifejezetten jól jött a szombathelyi pontosztozkodás, mindkét csapat javítani tudta pozícióját a vetélytársaival szemben.
AZ ETO Győrben, az utolsó helyezett, még pont nélkül álló Újpestet fogadta és győzte le 6-1-re. Bár a féltucat bekapott gól nem ezt mutatja, a lila-fehérek sokáig jól tartották magukat, igazából Vidács Krisztina kiállítása után estek össze – igaz, ekkorra már az erő is elfogyott. A hat győri gólból Sipos Lilla lőtt ötöt, a hazaiak támadója ezzel – a hetek óta sérült Szladjana Bulatovicsot megelőzve – a góllövőlista élére ugrott.
Az újonc DVTK Üllőn, az Astra vendégeként abszolválta a fordulót. „Rangadó” volt ez is a maga módján: a következő fordulók eredményei majd eldöntik igazunk van-e, mindenesetre a meccs előtt úgy gondoltuk, aki nyer, annak él a reménye a felsőházba jutásra, aki veszít, az elbúcsúzhat az álmaitól.
Oli Markovics és Jáhn Klaudia találataival a vendégek nyertek, és a 4. helyre ugrottak, a Haladást egy, az Astrát három ponttal megelőzve. A még előttünk álló két, őszi fordulóban a DVTK az MTK-t és a Kókát fogadja (tavasszal: Újpest i, Haladás o, ETO i), a Haladás az ETO-t várja, majd megy a Fradihoz (tavasszal: Astra o, DVTK i, Kóka o), az Astra megy Kókára és fogadja az Újpestet (tavasszal: Haladás i, ETO h, FTC i) – ebből a papírforma, számunkra a Diósgyőr felsőházi tagságát jósolja.
Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Íme, a Jet-Sol Liga bajnoki döntőinek összefoglalói!

A Magyar Labdarúgó Szövetség női szakága 2013 tavaszán döntött arról, hogy új "intézményt", bajnoki döntőt ...

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.