BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / A Simple Női Liga hírei / A két “leggazdagabb” csapat csap össze a csütörtöki tévés meccsen
Szeitl Szilvia és Lauren Berman valószínűleg csütörtökön is összecsap majd (Fotó: mlsz.hu)

A két “leggazdagabb” csapat csap össze a csütörtöki tévés meccsen

Csütörtökön, 20 órától, az M4 sporttelevízió élőben közvetíti az MTK Hungária FC–Ferencváros, női bajnoki mérkőzést.

A magyar női futball majd’ 50 éves történetében, ez lesz az első alkalom (azután még ősszel, gyorsan követi további négy), hogy országos televíziós csatorna, élőben, „sima” bajnoki meccset közvetít – érdemes azonban csínján bánni a „sima” jelzővel. Bár a meccs ezúttal közvetlenül valóban nem dönt lényeges kérdésekről, a hazai női futball utóbbi évtizedét végigkövetők pontosan tudják, a két csapat nem játszhat „sima”, de különösen nem tét nélküli, „mindegy”, vagy „nem számít” találkozót.

Kétségtelen, hogy az MTK Hungária és a Ferencváros a hazai mezőny legerősebb kerettel rendelkező két csapata, függetlenül attól, hogy a DVTK, a Haladás-Viktória, vagy éppen az ETO FC Győr néha azért meghúzkodja az oroszlánok bajuszát.

Mutatunk rögtön egy példát, milyen erős, vagy, fogalmazzunk úgy, milyen gazdag a legutóbbi bajnoki döntő két csapatának a kerete: olyan, amellyel egyetlen más alakulat sem versenyezhet itthon. Bár – szerintem – olyan is, amely éppenséggel rengeteg fejtörést okoz az edzőknek. Nem, hogy nem egyszerű, szinte lehetetlen ilyen bő keretnek folyamatos meccsterhelést adni, tűzben tartani.

A Jet-Sol Liga 4. fordulóján vagyunk túl. Tény, hogy mindkét éllovas játszott a két újonccal, az MLE-vel és a St. Mihállyal, de talán még így is érdekes, hogy az első négy mérkőzés 360 percében, az MTK-ban és a Fradiban is egy híján kétcsapatnyi, 21-21 játékos lépett már pályára. A Baj-nok-csapat! könyvben is szerepelt az MTK-ról egy tavaly őszi adat, akkor az első szakaszt, 7 fordulót vizsgáltam, 22 játékos kapott lehetőséget. A tendencia hasonló, alkalmasint a miértet érdemes vizsgálni.

Ha árnyalják is a képet sérülések, betegségek, a bajnokcsapatban két játékos lépett pályára mind a négy meccsen – szerintem sokan veszítenének, ha fogadnának. Az egyik Kayla Capuzzo (a nyitómeccset játszotta csak végig, a legutóbbi kettőn pedig a kispadról szállt be), a másik pedig Magyarics Zoé, aki viszont soha nem játszott egy félidőnél többet, sőt háromszor még 25 percet sem.

A Ferencvárosban Mosdóczi Evelin, Fenyvesi Evelin, Kocsán Petra, Allegra Poljak, és Sophie Cortes (!) játszott mind a négy meccsen.

Ha azonban valaki ezekből az adatokból próbálja kitalálni, milyen összeállításban fut majd ki csütörtökön este a két csapat, alighanem vakvágányon van. Az bizonyos, hogy hiányoznak majd a Ferencváros korosztályos válogatottai (Nagy Virág, Róth Rebeka, Buzás Kata, Ott Eszter, illetve az U19-es Pusztai Sára), míg az MTK-t ez nem érinti, a korosztályos válogatottak közül Vasas Lea nem játszott még idén bajnokit.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Hogyan lehet leírni a női futball erőviszonyait a férfi szakághoz képest?

Akár azt is mondhatnám/írhatnám, hogy játékra hívom az olvasókat. Igazából a véleményekre vagyok kíváncsi, de ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.