BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Kiemelt cikkek / A Jet-Sol Liga új tagja, a St. Mihály FC

A Jet-Sol Liga új tagja, a St. Mihály FC

Akár azt is mondhatnánk, az NB II-es „döntő” első mérkőzésének 7-1-es, szegedi győzelme után puszta formalitás volt a visszavágó – de ez nem lenne igaz. A feljutás kérdése ugyan valóban „szinte biztosan” eldőlt egy héttel ezelőtt, ám a pécsiek számára fontos volt, hogy jó teljesítménnyel szerezzenek önbizalmat, készüljenek a (valószínűleg a Kóka FNLA elleni) helyosztóra, a St. Mihály pedig meg akarta mutatni, nem kifutott eredmény volt a tápéi – sőt, talán már kacsintott az NB I felé is, jövünk!

A meccs első szakaszában a vendégcsapat birtokolta többet a labdát – ez egyébként a taktika része is lehetett, a sárga-pirosaknak nem kellett sietnie sehova. A 24. percben (nagyjából akkor, amikor Tápén is az első gól született) Lipták Lilla csapott le egy árva labdára, majd elcsavarta azt Varga Flóra mellett: ettől a pillanattól kezdve a pécsieknek már nyolc gólra volt szüksége a sikerhez.

Sőt, a St. Mihály még a szünet előtt növelni tudta előnyét, Zimányi Kovács Anikó, a másodosztály Keleti csoportjának gólkirálya talált a kapuba – bár Hartmann Szabina, a pécsiek legjobb támadója néhányszor veszélyeztette még Schildkraut Fruzsina kapuját, végképp eldőlt minden, a vendég St. Mihály FC 2-0-ra győzött, és kettős győzelemmel, 9-1-es összesítéssel, feljutott a Jet-Sol Ligába.

A PMFC Kereszteslovagok számára viszont nem ért még véget a szezon, a pécsi lányok az NB I-NB II-es helyosztón „pótvizsgáznak”.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

NB II: Öt jelentkező az NB I-re?

A 6. fordulón, azaz nagyjából az őszi idény felén – máshogy fogalmazva, a bajnokság egynegyedén ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.