BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / A hazai utánpótlás / A hétvége hősei: Németh Adél és Savanya Csilla
Rossz hír az MTK-nak, illetve mindannyiunknak, hogy Do Hong My már a 15. percben újra megsérült, le is kellett cserélni (Fotó: Jánosi Zsolt)

A hétvége hősei: Németh Adél és Savanya Csilla

Az utánpótlás (U19, U16) bajnokságok Kiemelt csoportjainak hétvégéjét talán azzal a gondolattal érdemes összefoglalni: egy évnyi agónia, hogy azt ne mondjuk, kínlódás után, feltámadt, visszatért az elitbe a Haladás-Viktória FC.

Az idősebb, az ifjúsági korosztályban a szombathelyiek a MOL Vidit fogadták, és játszottak értékes döntetlent. A korábban viktóriás Janus Iza góljával még a vendégek vezettek, de a rutinosnak számító Pupos Veronika egyenlíteni tudott.

Három mérkőzésen – az MTK kaposvári, az ETO FC Győr békéscsabai, valamint a DEAC-DLA debreceni, a szegediek elleni találkozóján – inkább csak a gólkülönbség lehetett kérdéses, nagy a tudásbeli különbség a csapatok között. Érdekes, hogy a St. Mihály esetében ez a középső – a felnőtt és a serdülő közötti – korosztály „lyukas” kicsit, az ETO esetében pedig arra érdemes figyelni, Süle János a lehetőségeihez képest „lightos” csapattal utazta át az országot, de ez is elég volt a féltucat gólhoz.

Egy mérkőzés elmaradt ebben a csoportban, a soroksári csapat versenyengedélyei a Ferencvárossal, Franciaországban túráztak a hétvégén, így az Astra HFC és a Soroksár SC csak „barátságos meccset” játszott: nyertek az astrások, mint ahogy a bajnoki pontokat is Korcsogh Orsolya csapata kapja majd.

A serdülők (U16) mezőnyében is a Haladás-Viktória meccsével érdemes kezdeni a beszámolót. Az új edző, az U19-hez fellépett Havasi Attilát váltó Simonné Tamássy Judit által dirigált szombathelyiek szép győzelmet arattak a címvédő, ám a kiöregedett játékosok távoztával sokat gyengült ETO FC Győr ellen. Hangyál Vanessza góljával még a győriek vezettek, de a második félidőben a hétvége (egyik) hőse, a 13 esztendős Németh Adél mesterhármasával fordított a Viktória.

Az Astra HFC kiskunfélegyházi különítménye vezetésével, magabiztosan, 4-0-ra győzte le a MOL Vidit, amely ezúttal hadilábon állt a góllövéssel.

Ilyen különbséggel (13-0) is megérdemelten nyert a soroksári csapat ellen a bajnokság egyik éremesélyese, a St. Mihály FC. Hódi Zsuzsanna csapatából a hétvége (másik) hősét, a hazai utánpótlás egyik legfényesebb gyémántját, az 5 gólt szerző Savanya Csillát érdemes kiemelni, de a négygólos Vigh Patrícia se sokkal maradt el mögötte.

Benke Dorka duplája és Lőrincz Angéla gólja segítette az MTK-t a Kelen elleni 3-0-s győzelemhez.

A Ferencváros békéscsabai mérkőzését – a zöld-fehérek külföldi szereplése miatt – október 10-re halasztották.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Szintet lép az U14-es korosztály – már a nemzetközi mezőny az ellenfél

A női labdarúgás fejlesztése során, talán a mögöttünk hagyott hat év legsikeresebb programja az UEFA-MLSZ ...