BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / A hazai utánpótlás / A Ferencváros nyerte meg az U19-es bajnokság rangadóját
Bartalis Barbara fotóján, az U16-os St. Mihály-ETO mérkőzés egyik lendületes jelenete

A Ferencváros nyerte meg az U19-es bajnokság rangadóját

Ha a Jet-Sol Ligában nem is volt forduló a hétvégén, a korosztályos bajnokságok kiemelt csoportjaiban pályára léptek, jó meccseket játszottak a csapatok.

Az idősebbek, az U19-esek között a legnagyobb érdeklődés a Ferencváros és a még hibátlan MTK Hungária FC rangadóját kísérte. A Kocsis Sándor Sportközpontban rendezett mérkőzést Nagy Virág és Pusztai Sára góljaival, a hazai csapat nyerte meg 2-0-ra, így a 6. forduló után, már csak egy százszázalékos alakulat van a mezőnyben: az egyelőre még csak 4 meccset játszott, címvédő ETO FC Győr.

A rangadón kívül két kiemelt U19-es meccset játszottak a hétvégén. Az Astra HFC 2-1-re Léner Fanni és Nádudvari Anna (pontosabb lenne úgy írni, Nádudvari II Anna) góljaival 2-1-re nyert a Kugler Hanna találatával szépítő St. Mihály FC ellen, a Soroksár pedig a Kaposvári Rákóczi BFLA-t győzte le 5-0-ra. A fővárosi csapat góljai közül ezúttal is Markotics Virág lőtte a legtöbbet, duplázott, a győri támadó mellett Csere Fabiána, Csiszárik Henrietta és Szűcs Petra volt még eredményes.

 

Az U16-os Kiemelt csoportban a dobogóra egyre határozottabb igényt formáló St. Mihály FC magabiztosan győzte le az idén gyengébb korosztállyal rendelkező ETO-t. A címvédő győri csapat az eddig lejátszott öt meccséből egyetlen egyet tudott megnyerni – de, ez semmit sem von le a szépen játszó, és ami szintén fontos, sok tehetséget felvonultató szegedi csapat érdeméből. A hazai csapatban Vígh Patrícia duplázott, illetve Mocsári Nikolett és Savanya Csilla is eredményes volt, míg a zöld-fehérek szépítő gólját Sali Rebeka lőtte.

Az U16-os bajnokság egyetlen százszázalékos csapata, a Ferencváros Hatvanban győzött 16-0-ra. Németh Júlia csapatából a góllövőlistát is vezető Kocsis Alíz, valamint Németh Diána lőtte a legtöbb gólt, ötöt-ötöt, de ki kell emelni a négyig jutó Kiss Csengét is.

Budapesten, a Soroksár ellen javította 50 százalékosra a mérlegét a MOL Vidi FC. A 4-1-re nyerő fehérvári csapatban Horváth Mimit, Huszár Nórát, Réthalmi Tímeát és Balogh Orsolyát ünnepelhették gólszerzőként a társak.

Az Astra HFC – Békéscsaba mérkőzés az eső, a pálya használhatatlansága miatt elmaradt, a meccset később pótolják majd a csapatok.

A forduló hétfői mérkőzésén, az MTK Hungária FC – Mayer Zsófia két góljával – 2-0-ra legyőzte a Haladás Viktória FC-t.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Szintet lép az U14-es korosztály – már a nemzetközi mezőny az ellenfél

A női labdarúgás fejlesztése során, talán a mögöttünk hagyott hat év legsikeresebb programja az UEFA-MLSZ ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.