BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként

Út Budapestre

Az UEFA, már a kijevi döntő másnapján megkezdte a jövő májusi, budapesti finálé „promótálását” – az európai szövetség „Út Budapestre” címmel írt összefoglalót az UEFA Női Bajnokok Ligája 2018-2019-es szezonjának fontos tudnivalóinkat.

Az első lépcsőfok bizonyosan bennünket is érint. Az UEFA éppen két hét múlva, június 22-én sorsolja ki a selejtező csoportbeosztását. Ebben érintett lesz a magyar bajnok MTK Hungária FC, méghozzá – információnk szerint – úgy, hogy a kék-fehérek a tavalyihoz hasonlóan házigazdák szeretnének lenni, Budapestre (esetleg a főváros közelébe) hozva egy csoportot.

Az UEFA Női Bajnokok Ligája selejtezőit augusztus 7-13-a között (tehát egy héttel a Jet-Sol Liga rajtja előtt) játsszák le az érintett csapatok.

Tizenkét ország – Franciaország, Németország, Anglia, Spanyolország, Svédország, Dánia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Csehország, Ausztria és Norvégia – indíthat két csapatot: ez az álmunk, nekünk is ide kellene egyszer majd eljutni.

A selejtezők után a főtábla következik, a szokásos 32 csapattal. Ősszel, tehát még 2018-ban, a legjobb 16 közé jutásért (szeptember 12/13. és szeptember 26/27.), majd a negyeddöntőért (október 16-17., október 31/november 1.) játszanak a talpon maradt csapatok. 2019-ben pedig jön a „célegyenes”: az elődöntőbe jutásért (március 20/21. és március 27/28.), majd a budapesti repülőjegyekért (április 20/21. és 27/28.). A döntőre 2019. május 18-án kerül majd sor, a Ferencváros Stadionban. (Az UEFA belső rendje szerint, nem használja a stadionok elnevezésében a szponzorok nevét. Így, az Üllői úti létesítmény sem Groupama Arénaként, hanem Ferencváros Stadionként szerepel a szövetség kommunikációjában.)

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

És, a női Eb-vel mi lesz?

Akik „csak” a női labdarúgást kedvelik, főként a női foci iránt fogékonyak, talán el is ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.