BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként

Út Budapestre

Az UEFA, már a kijevi döntő másnapján megkezdte a jövő májusi, budapesti finálé „promótálását” – az európai szövetség „Út Budapestre” címmel írt összefoglalót az UEFA Női Bajnokok Ligája 2018-2019-es szezonjának fontos tudnivalóinkat.

Az első lépcsőfok bizonyosan bennünket is érint. Az UEFA éppen két hét múlva, június 22-én sorsolja ki a selejtező csoportbeosztását. Ebben érintett lesz a magyar bajnok MTK Hungária FC, méghozzá – információnk szerint – úgy, hogy a kék-fehérek a tavalyihoz hasonlóan házigazdák szeretnének lenni, Budapestre (esetleg a főváros közelébe) hozva egy csoportot.

Az UEFA Női Bajnokok Ligája selejtezőit augusztus 7-13-a között (tehát egy héttel a Jet-Sol Liga rajtja előtt) játsszák le az érintett csapatok.

Tizenkét ország – Franciaország, Németország, Anglia, Spanyolország, Svédország, Dánia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Csehország, Ausztria és Norvégia – indíthat két csapatot: ez az álmunk, nekünk is ide kellene egyszer majd eljutni.

A selejtezők után a főtábla következik, a szokásos 32 csapattal. Ősszel, tehát még 2018-ban, a legjobb 16 közé jutásért (szeptember 12/13. és szeptember 26/27.), majd a negyeddöntőért (október 16-17., október 31/november 1.) játszanak a talpon maradt csapatok. 2019-ben pedig jön a „célegyenes”: az elődöntőbe jutásért (március 20/21. és március 27/28.), majd a budapesti repülőjegyekért (április 20/21. és 27/28.). A döntőre 2019. május 18-án kerül majd sor, a Ferencváros Stadionban. (Az UEFA belső rendje szerint, nem használja a stadionok elnevezésében a szponzorok nevét. Így, az Üllői úti létesítmény sem Groupama Arénaként, hanem Ferencváros Stadionként szerepel a szövetség kommunikációjában.)

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Vágó Fanny Ausztria (gól)királynője

Június első hétvégéjén befejeződött az osztrák Női Bundesliga is. Az utolsó forduló szinte semmi meglepetést ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.