BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Válogatottaink / Hírek / U17-es és U19-es csapatunk is “csak” harmadik kalapos az elitkör sorsolásán

U17-es és U19-es csapatunk is “csak” harmadik kalapos az elitkör sorsolásán

A november 23-i, pénteki napot érdemes vastag betűvel beírni a női futballt kedvelők naptárába – ekkor kerül majd sor Nyonban, az UEFA székhelyén az idei U19-es, valamint U17-es Európa-bajnokság elitkörének, valamint a következő kiírás selejtezőinek sorsolására.

A jövő őszi mini-tornákkal talán nem is érdemes előzetesen, külön is foglalkozni: mindkét csapatunk a második kalapból várja a sorsolást és okkal reménykedhet kedvező ellenfelekben.

Az elitkörökre viszont érdemes kicsit jobban is rápillantani: az U19-es válogatott – a korábban soha nem skerült álom, a nagydöntőbe jutás szempontjából – nehezebb, a fiatalabb csapat pedig nehéz, de egyáltalán nem reménytelen helyzetben van.

Az U19-es csapat a  huszonnyolc csapatos mezőnyben a harmadik kalapba kapott besorolást, azaz "papíron" két, erősebb ellenfelet kap majd. Miközben egyébként a harmadik kalapban, ahol a mi koefficiensünk a legmagasabb, szintén erős csapatok vannak, mint Oroszország, Csehország, Svédország, vagy Belgium, sőt a "gyengék" közül Lengyelország, Szerbia, de akár Törökország, vagy Portugália sem "lesajnálható".

Az U17-esek is a harmadik kalapba sorolódtak, így nekik is két, magasabbra rangsorolt ellenfél jut majd: de közülük például a legerősebb hetesből Dánia, Szerbia és Belgium, a második legerősebb kalapból pedig Görögország, vagy Portugália is nehéz, de nem lehetetlen feladatot jelenthetne. Őszintén szólva elég fura, hogy az U17-esek "csak" harmadik kalaposok, de, ha ezt mutatják a számok, így kell készülnünk a tavaszra.

Mindkét korosztályban a csoportelsők, a legjobb hét-hét csapat jut be a nagydöntőbe: sorsolás pénteken, tízórai után. 

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

NB II: Öt jelentkező az NB I-re?

A 6. fordulón, azaz nagyjából az őszi idény felén – máshogy fogalmazva, a bajnokság egynegyedén ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.