BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Kiemelt cikkek / Tudástár – a közös szürkeállomány

Tudástár – a közös szürkeállomány

A megújult nőifutball.com-on, amellett, hogy megmaradtak természetesen a szokásos hírfunkciók, számos olyan rovatot hoztunk létre, amelyek reményeink szerint túlmutatnak a labdarúgás hagyományos keretein.

Ilyen például a „Tudástár”.

A Tudástár rovatban négy részterület, „alrovat” anyagai tartoznak. A „jognak asztalánál” menüpont alatt a látogatók a futballra, elsősorban természetesen a női labdarúgásra vonatkozó szabályzatokat, illetve, ami ennél talán lényegesebb, magyarázatokat, értelmezéseket talál a látogató.

A „Tanulmányok, szakanyagok” menüpontot főként azoknak szánjuk, akik szakdolgozatot írnak, tanulmányt készítenek, vagy ilyesmire készülnek. Szeretnénk minél több „nyersanyagot” felhalmozni ide – jó volna megkapni például Mosdóczi Evelin, vagy Torma Lilla szakdolgozatát – , hogy kialakuljon egy közös tudástár. Gondolunk azokra is, akik „boldogulnak” idegen nyelveken is: a „külföldi szürkeállományból” menüpont alatt angol és német szakirodalmat kínálunk. Bátran állítjuk, a „Tudástár” nem csak az egyetemisták játéktere lehet: érdemes azoknak is kattintgatni, akik egyszerűen csak érdeklődnek a női labdarúgás mélységei iránt.

A „Tudástár” másik két alrovatába, az „Edző-pályába” és a nemzetközi szakirodalomnak otthont adóba olyan anyagokat töltünk majd fel, amelyekkel az edzőket célozzuk. Valamennyi rovat esetében igaz: szívesen fogadunk küldött, közlésre javasolt, szánt anyagokat.

Azok számára, akik a posztot végigolvasva úgy vélik, túl száraznak bizonyultak az eddigiek, kínálunk egy csemegét.

Ez talán a legrégebbi, a női labdarúgásról, a sajtóban megjelent, ráadásul látványos anyag. A kép egy női divatmagazinban jelent meg – 1869-ben. Szűk 150 évvel ezelőtt még az „Association Football” is újdonságnak számított, a női futball még a „fasorban sem volt”… A Harper’s Bazar nevű, 1867 óta létező – ma is megjelenő – amerikai (!) heti magazin mégis érdekesnek tartotta ezt a képet közölni az elitnek, valamint a felső-középosztálynak szánt lapban.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

NB II: Öt jelentkező az NB I-re?

A 6. fordulón, azaz nagyjából az őszi idény felén – máshogy fogalmazva, a bajnokság egynegyedén ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.