BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / A Simple Női Liga hírei / JSL D3: Megvédte címét, bajnok az MTK!

JSL D3: Megvédte címét, bajnok az MTK!

Ha szigorúan, csak a tényekből indulunk ki, az új, a bajnoki döntős rendszer legizgalmasabb párharcát vívta a körmérkőzéses szakaszt megnyerő Ferencváros és az annak második helyén végzett MTK Hungária FC. Olyan volt már, hogy a döntő mindkét meccsén remiztek a csapatok, és 11-esek döntöttek a győztesről, ám harmadik mérkőzésre, olyan meccsre, amelyen biztos, hogy bajnok "születik", most került sor először.

A fogadóirodák jelentős ferencvárosi fölényt jósoltak, és a női futball közössége – amíg a második mérkőzés előtt nagyjából egyformán esélyesként gondoltak rájuk a szurkolók – is a Ferencvárosban látta a majdani bajnokot.

Növelte a zöld-fehérek esélyét, hogy a nem túl magas színvonalú, inkább az "inkább ne rúgjunk gólt, csak ne kapjunk" parancsolatot szem előtt tartó első félidő után, Allegra Poljak lerössölte Demeter Rékát, majd a hosszú sarkot felkínáló Szőcs Réka mellett, megszerezte a hazai csapat vezetőgólját.

Aki, akár csak az egy évvel ezelőtti döntőre emlékezve, úgy tekintett a párharcra, "ha a Ferencváros gólt lő, ezzel eldönti a párbajt", nagyot tévedett! Az MTK Hungária "szinte azonnal" egyenlíteni tudott, egy rögzített játékhelyzetet megkoronázva, Tóth Barbara fejelte a labdát egykori csapata hálójába.

Egy perccel később a Ferencváros újra előnyt szerezhetett volna, ám a kupadöntőben pazar gólt lövő Inna Zlidnis középről leadott bombáját Szőcs Réka a felső lécre tudta tolni. A 62. percben aztán fordult a kocka: előbb Csányi Diána próbálkozását még blokkolni tudták a védők, de szöglet következhetett, a beadást követően csak röviden szabadított fel a védelem, ismét középre került a labda, ami a hosszú oldalon érkező Pinczi Anitát találta meg. Ő egyből visszaemelte azt középre, a bal kapufánál érkező Tóth Barbara első próbálkozását még védte Németh Júlia, a kipattanót viszont már a hálóba lőtte az MTK védője, aki ezután a "döntő döntőjének MVP-je" címért is jelentkezhetne.

Az MTK Hungária FC 2–1-re nyert, Pinczi Anita és csapata megvédte címét, megszerezve ezzel a klub 8. bajnoki elsőségét. Méry Rita, a kék-fehérek (sérült) csatára, utolérhetetlen klubcsúcsot elérve, mint a nyolc elsőség – a Nikandis Hosszein, Turtóczky Sándor, Medgyes Péter, valamint Szabados György irányításával szerzett aranyérmek – részese volt!

Ferencváros – MTK Hungária FC 1–2 (0–0)

 

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Hogyan lehet leírni a női futball erőviszonyait a férfi szakághoz képest?

Akár azt is mondhatnám/írhatnám, hogy játékra hívom az olvasókat. Igazából a véleményekre vagyok kíváncsi, de ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.