BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Hírek a nemzetközi női labdarúgásból / “Halhatatlanok” lettek a német női futball legendái
A februárban, fájóan fiatalon elhunyt Heidi Mohr helyét sem kérdőjelezheti meg senki

“Halhatatlanok” lettek a német női futball legendái

A német közszolgálati csatorna, a ZDF sportszekciója létrehozza az elsősorban az Egyesült Államokban népszerű – igaz, a Valentin Naphoz hasonlóan az egész világon elterjedt – Hall of Fame német futball-filiáléját. Még magyarázni sem kell, hogy a beiktatottak közül a német női labdarúgás legendái sem maradhatnak ki.

A ZDF ma, élő adásban "mutatja  be" az első tizenegy halhatatlant – mi tagadás, parádés névsor. A mi legendáink, Lovász Gyöngyi, Kiss Mária, Kern Edit, de akár Markó Edináék, Mester Katáék fiatalabb generációja testközelből szerzett tapasztalatok alapján is megerősíthetik, nincs "hibapont" a kiválasztottak között.

Az persze látszik, hogy a beiktatandókt kiválasztók igyekeztek időrendet is tartani, talán Nia Künzler a legfiatalabb az ünnepeltek között, miközben a kétezres évek nagyszerű játékosai közül Nadine Kesslernek, Nadine Angerernek, vagy Celia Sasicnak még várnia kell a halhatatlanságra. 

Nem ismerem pontosan a ZDF Hall of Fame szabályzatát, de gyanítom: aktív játékos – mint Marozsán Dzsenifer, vagy Anja Mittag – természetesen nem jelölhető, és általában kívánalom szokott lenni, hogy elteljen néhány év a viszavonulás és a beiktatás között.

Mindenesetre az kétségtelen, hogy a Silke Rottenberg – Nia Künzer, Doris Fitschen, Steffi Jones – Bettina Wiegmann, Renate Lingor, Sylvia Neid, Martina Voss-Tecklenburg – Birgit Prinz, Heidi Mohr, Inka Grings tizenegy igazi álomcsapat. Vajon nálunk, magyaroknál, hogy festene a hasonló tizenegy?

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

NB II: Öt jelentkező az NB I-re?

A 6. fordulón, azaz nagyjából az őszi idény felén – máshogy fogalmazva, a bajnokság egynegyedén ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.