BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Hírek a nemzetközi női labdarúgásból / Az UEFA, a 100 éves Dick, Kerr’s Ladies előtt tisztelgett
Sheila Parker, Rachel Brown-Finnis és Gail Newsham, a 100 éves csapatot ábrázoló falidísz előtt (Fotó: UEFA)

Az UEFA, a 100 éves Dick, Kerr’s Ladies előtt tisztelgett

Látványos, hat méter széles, fém falidíszt avatott az UEFA a futball hajnalának egyik leghíresebb csapata, a Preston North End stadionjának falán. Bár az 1863-ban alapított, az angol liga születésénél is bábáskodó klub maga is megérdemel bármilyen elismerést, az ünneplés az éppen 100 évvel ezelőtt született, nemes egyszerűséggel a „világ legjobb női futball csapataként” aposztrofált Dick, Kerr’s Ladiesnek szólt.
Az UEFA-t képviselő – nálunk is sokszor vendégeskedő – Emma Sykes mellett, Sheila Parker (a hetven esztendős egykori hátvéd pályafutása is Prestonból indult, sőt, ő volt hajdanán az első hivatalos angol női válogatott kapitánya is), Rachel Brown-Finnis (a hajdani csapathoz a klubján, a Goodison Parkban játszó az Everton át kötődő válogatott kapus), valamint a Dick, Kerr’s Ladiesről remek könyvet író Gail Newsham emlékezett Lilly Parra, és társaira.

A női futball első világsztárjai

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Az Anderlecht szélnek ereszti bajnokcsapatát

Belgiumban az ország legpatinásabb futballklubja, az RSC Anderlecht (Dames) nyerte meg a női labdarúgó bajnokságot. ...

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.