BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Hírek a nemzetközi női labdarúgásból / Az UEFA, a 100 éves Dick, Kerr’s Ladies előtt tisztelgett
Sheila Parker, Rachel Brown-Finnis és Gail Newsham, a 100 éves csapatot ábrázoló falidísz előtt (Fotó: UEFA)

Az UEFA, a 100 éves Dick, Kerr’s Ladies előtt tisztelgett

Látványos, hat méter széles, fém falidíszt avatott az UEFA a futball hajnalának egyik leghíresebb csapata, a Preston North End stadionjának falán. Bár az 1863-ban alapított, az angol liga születésénél is bábáskodó klub maga is megérdemel bármilyen elismerést, az ünneplés az éppen 100 évvel ezelőtt született, nemes egyszerűséggel a „világ legjobb női futball csapataként” aposztrofált Dick, Kerr’s Ladiesnek szólt.
Az UEFA-t képviselő – nálunk is sokszor vendégeskedő – Emma Sykes mellett, Sheila Parker (a hetven esztendős egykori hátvéd pályafutása is Prestonból indult, sőt, ő volt hajdanán az első hivatalos angol női válogatott kapitánya is), Rachel Brown-Finnis (a hajdani csapathoz a klubján, a Goodison Parkban játszó az Everton át kötődő válogatott kapus), valamint a Dick, Kerr’s Ladiesről remek könyvet író Gail Newsham emlékezett Lilly Parra, és társaira.

A női futball első világsztárjai

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Két kör után, tisztul a kép az UEFA Női Bajnokok Ligája selejtezőjében

Pénteken este, az ír Wrexford és az izlandi Thór Akureyri meccsének lefújása után, befejeződött az ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.