BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / A hazai utánpótlás / A váci Balláb FC nyerte meg a Fair Play-kupát
A Telkiben, a díjátadón készült fotókat az MLSZ Pest megyei Igazgatósága készítette

A váci Balláb FC nyerte meg a Fair Play-kupát

A Magyar Labdarúgó Szövetség a 2017-2018-as bajnoki évben is kiírta az "amatőr" középiskolás csapatok számára a – korábban Coca-Cola-kupa néven futó Fair Play-kupát. A kispályás, felmenő rendszerű sorozatra önszerveződő iskolai csapatok nevezhetnek, és amíg a fiúknál egyáltalában nem játszhatnak igazolt futballisták, a lányok esetében megengedőbb a szabály, de limitálja a "profik" részvételi lehetőségét.

A Fair Play-kupa lényegét – a közösségek önszerveződése, az iskolai lojalitás erősítése mellett – az is mutatja, hogy amíg jelenleg nagyjából 11 000-11 500 igazolt, versenyengedéllyel rendelkező női futballistánk van, a hobbi futballistákat célzó sorozat is fel tud mutatni minden évben 3000-3500 lányt.

A 2017-2018-as kiírás döntőjét szombaton, Telkiben játszották a legjobbak. A versengést a "Balláb FC" névre keresztelt váci csapat nyerte meg, a kaposvári Eötvöst 1-0-ra legyőzve a döntőbe.

A győzteseknek a soha nem felejthető élmény mellett, ebben az esztendőben is irigylésre méltó ajándékkal kedveskedett az MLSZ: a lányok Madridba utaznak majd, az Atlético Madrid – Internazionale mérkőzésre.

A Wágner Bálint által gardírozott, tornagyőztes csapat: Barta Cintia, Barta Virág, Csutoros, Réka, Fézler Fanni, Kovács Boglárka, Kovács Viktória, Kraft Viktória, Németh Lili, Pozsgai Berta, Pozsgai Ivett, Prontvai Fanni, Sümegi Nikolett, Varga Adrienn.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

Szintet lép az U14-es korosztály – már a nemzetközi mezőny az ellenfél

A női labdarúgás fejlesztése során, talán a mögöttünk hagyott hat év legsikeresebb programja az UEFA-MLSZ ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.