BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / A Simple Női Liga hírei / A téli erősítések: Nagy Ági, Krso, Telek-Sümegi, Muratović
A bosnyák válogatott Senada Muratović az Újpestet igyekszik segíteni tavasszal (Fotó: sport1.ba)

A téli erősítések: Nagy Ági, Krso, Telek-Sümegi, Muratović

A Jet-Sol Liga tavaszi rajtjára készülve, alkalmasint nem árt áttekinteni, melyek a legfontosabb változások az élvonalbeli csapatok kereteiben.

A Ferencváros „tisztet cserélt tisztre”, a bajnok MTK Hungáriához igazolt Nagy Ágnes, érkezett viszont a klub korábbi játékosa, a Fradi után a Turbine Potsdamban és a ZsFK Szarajevóban látott bosnyák Amela Krso. Két – szintén visszatérő – fiatallal is bővült a listavezető kerete, Csigi Eszter és Pusztai Sára Kókáról igazolt a Ferencvároshoz.

Az MTK Hungária két minőségi játékossal tudott erősíteni, Nagy Ágnes és az Újpestről érkezett Mátyás Noémi egyaránt sokat enyhíthet a bajnokcsapat csatárgondjain. Nem látjuk majd tavasszal a válogatottsági rekorder Hummel-Smuczer Angélát, aki úgy döntött, befejezi az aktív labdarúgást.

Az ETO FC Győr kapust igazolt télen, a tehetséges, de NB-s, felnőtt nagypályás rutinnal nem rendelkező Csontos Zsanettet szerezte meg Gyuláról.

A Diósgyőr is a hátsó alakzatot igyekezett erősíteni, a kapuba – a szerb válogatott Milena Vukovics helyére – Szőke-Nagy Krisztina érkezett Nagybányáról. Az egyelőre sérült kapus a hazai élvonalban korábban az ETO-ban védett. A DVTK új játékosa az amerikai Gabby Veldman is, a 23 éves támadó korábbi klubjai közül Magyarországon az FC Indiana neve cseng a legjobban. Bár nem klubváltással került a keretbe, érdemes említeni Nagy Fannit is, aki januárban múlt 15 éves – hosszabb távon komoly erősítést jelenthet a borsodi csapat számára.

Az Astrától Kókára igazolt a házi gólkirály, Fogl Katalin, de itt is sikerült „tisztet tisztre” cserélni. A csak rosszabb gólkülönbségével az 5. helyre szoruló klub reaktiválta, és visszaigazolta Telek-Sümegi Évát. Fogl Katalin mellett, a keret fiataljai közül ketten távoztak még, Csorbai Nikolett az Airnergyt, Nyéki Anna a Kelen SC-t választotta.

A Haladás-Viktória Dömsödi Petrát szerette volna visszaigazolni, de a speciális, téli szabályozás miatt, ehhez kellett volna jelenlegi klubja, a Balatonfüred FC engedélye is. Nem született egyezség, a kapust nem látjuk tavasszal a Viktóriában.

A Kókáról tulajdonképpen már esett szó, érkezett Fogl Katalin az Astra HFC-ből, távozott Csigi Eszter és Pusztai Sára (mindkét fiatal a Fradiba), míg Kovács Tatjána hazaköltözött az Egyesült Államokba.

A Jet-Sol Liga sereghajtója egyelőre a pont nélkül álló Újpest FC, de a lilák is igyekeznek erősíteni, hátha sikerül megőrizni tavasszal az NB I-es tagságot. Az érkező dél-szláv különítményből a legismertebb játékos a bosnyák válogatott Senada Muratović, aki korábban a ŽFK Olimpik Brčko játékosa volt.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

JSL R6: A hajrában másodszor botlott a Ferencváros

A Jet-Sol Liga Felsőházának rájátszásában, nem sok nyitott kérdés maradt az utolsó fordulóra, miután az ...

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.