BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Gyorshírként
Kezdőlap / Hírek a nemzetközi női labdarúgásból / 2022-re csúszik az Angliában rendezendő női Eb

2022-re csúszik az Angliában rendezendő női Eb

Az angol The Guardian tegnap, az UEFA videokonferenciája után, a dán szövetség "szivárogtatására" (a DBU honlapja hírként adta közre, a konferencián döntött a halasztásról) hivatkozva már írt róla, ma a BBC már is jelentette: a 2021 nyarára tervezett, Angliában rendezendő Női Labdarúgó Európa-bajnokság – a tokiói olimpiához és a férfiak Európa-bajnokságához hasonlóan – csúszik egy évet. A torna új időpontja 2022, ennél pontosabbat azonban egyelőre nem tudunk. Nehezíti az ideális időpont kiválasztását a 2022 július 27-e és augusztus 7-e között Birminghamben rendezendő Nemzetközösségi Játékok.
Ha tippelnek kellene, arra voksolnék, előtte lépnek majd pályára Angliában Európa legjobb női válogatottai.
Ha valamennyi körülményt összevetjük, alkalmasint jó döntés született. Az a tény, hogy a tokiói olimpián is pályára lép három, vélhetően Eb-résztvevő (pontosabban, a britek-angolok biztosan azok) válogatott, valamint a szintén angliai végjátékkal tervezett férfi Eb közelsége indokolja a halasztást. 2022 nyara a futball szempontjából tulajdonképpen "üres", a férfi világbajnokság az év fő eseménye, de nem nyári időponttal. (Várható, hogy a magyarországi rendezési U21-es Eb is erre a nyárra kerül, de az nem konkurenciája a női Eb-nek.)
Természetesen a halasztás, ha meg is old gondokat, szül újakat is. Várható, hogy az Eb előtt, az előselejtezők kivételével, nem kezdődik meg a 2023-as (egyelőre még helyszín nélküli) világbajnokság európai selejtező sorozata, ami viszont azt is jelenti, összetorlódhat a versenynaptár. Szerencse, hogy a vb-csoportokban általában csak négy-négy válogatott van – de fél év alatt ez sem bonyolítható le.

Rólunk Denes Andras

avatar
Sokan kérdezik, miért nem szeretik, miért nem támogatják többen, jobban, a női labdarúgást? A mi válaszunk erre az, azért, mert még nem voltak olyan szerencsések, hogy megismerhették… Aki pedig szeretne olyan szerencsés lenni, az aligha találhat jobb partnert, mint a NŐIFUTBALL.COM

Ezt már olvastad?

NB II: Öt jelentkező az NB I-re?

A 6. fordulón, azaz nagyjából az őszi idény felén – máshogy fogalmazva, a bajnokság egynegyedén ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.